Ekonomi

İngilizler Açıkladı: Türkiye Devleri Geride Bırakacak

 İngiliz banka HSBC, “2050’de Dünya” adlı raporunu yayımladı. Raporda, dünya ekonomilerinin 2015 yılında geleceği seviyelere işaret edildi. Bu rapora göre Türkiye, 2050 yılına gelindiğinde dünyanın en büyük 12’inci ülkesi konumuna yükselecek.

Listeye göre Türkiye, 2050 yılına gelindiğinde şu anda dünya ekonomisine yön veren ülkeleri geride bırakacak. Bu ülkelerin başında Rusya gelirken, Güney Kore, Hollanda, Arjantin, İspanya, Avustralya, İsveç gibi devler de geride bırakılacak ülkeler arasında olacak.

Rusya, HSBC listesine göre 2050 yılında dünyanın en büyük 15. ekonomisi olacak.

İngiliz bankanın listesinde değerlendirme kriterleri ülkelerdeki istihdam oranları, kaç kişinin çalışan nüfus içine girdiği, ülkenin toplam iş gücü, yaşlılık oranı olarak sıralandı.

Yapılan araştırmada, Türkiye’nin yükselişe geçmesinin nedeni olarak doğurganlık oranının artışı ile çalışan nüfus sayısının da artacak olması gösteriliyor.

TÜRKİYE GÜÇLÜLER ARASINDA GÖSTERİLDİ

HSBC’nin raporunda 2050 yılına gelinde ekonomik gücünü artıracak ülkelere özellikle vurgu yapıldı.

Türkiye, Mısır, Nijerya ve Ukrayna ile birlikte en güçlüler arasında gösterildi.

Kişi başına düşen milli gelir artışı tahminlerinin de yapıldığı raporda Türkiye’deki kişi başına düşen mili gelir artışı 2010-2020 arası için yüzde 4, 2020-2030 arası için yüzde 3,9, 2030-2040 arası yüzde 3,8, 2040-2050 arası için ise yüzde 3,7 olarak gösterildi.

HSBC raporunda Türkiye için şu ifadelere yer verildi:

“Daha önceki raporlarımızda da belirttiğimiz gibi biz Türkiye’nin uzun vadede oldukça güçlü bir hikayesi olduğuna inanıyoruz. Güçlü temeller ve oldukça iyi demografisi bulunan bir ülke olarak Türkiye tahmin edilebilir bir gelecekte saygı duyulacak bir büyüme oranı elde edeceğini düşünüyoruz.”

Kamupersoneli.net