Ekonomi

İnşaat ve Otomotivde de Vergi İndirimi Sinyali Verildi

Beyaz eşya mobilya ve emlak sektöründe yapılan vergi indirimlerinin ardından yeni indirimler yolda. Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı bir TV programında konu ile ilgili olarak çeşitli açıklamalar yaptı. Maliye Bakanı Ağbal açıklamalarında son yapılan vergi indirimi ile piyasalarda büyük hareketliliğin olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi;

“Şu anda ne var gündemimizde? Özellikle inşaat sektöründe vergi maliyetlerini aşağı çekmek için, kat karşılığı veya hasılat paylaşımı inşaat sözleşmeleri, inşaat taahhüt sözleşmeleri, yapı denetimi hizmet sözleşmelerinde vergi oranlarını aşağı çekebilecek bir yetkiyi Bakanlar Kurulu’ndan aldık. Yine tapu harcı diye bildiğimiz harcı farklılaştırıp oran farklılaştırabilmesi, yapması yetkisi de aldık.”

OTOMOTİVDE VERGİ İNDİRİMİ SİNYALİ 

Star Gazetesinin haberine göre Naci Ağbal “Otomotiv sektörü için de düzenlemeniz olacak mı?” sorusu üzerine tüm sektörlerle her zaman istişare ettiklerini ifade etti. Bakan Ağbal şu açıklamaları yaparak otomotivde vergi indiriminin sinyalini verdi;

“Her zaman söylüyorum, onlarla da konuşuyoruz şu anda. Otomotiv sektöründe de aldığımız tedbirlere ilaveten ekonomiyi canlandıracak birtakım tedbirler alınması gerekiyorsa onu da beraber konuşur yaparız”

YABANCILAR KDV ÖDEMEYECEK 

Ayrıca Maliye Bakanı Ağbal Türkiye’de konut veya iş yeri satın almak isteyen yabancılara KDV ödemesinin olmayacağını ifade etti. Bakan Ağbal konu ile ilgili olarak inşaat şirketlerinin de bu şekilde sattıkları konutlardan dolayı üzerlerinde kalan vergi yükünü adeta ihracatmış gibi döviz kazandırıcı işlem saymak suretiyle bu iadeleri, üzerindeki vergi yükünü kendilerine iade edeceklerini ifade etti.

Kamupersoneli.net | ANKARA