Ekonomi

İş Bankası konut kredisi faiz oranları belli oldu! 120 ay vade ile konut kredisi veriliyor

İş Bankası tarafından ev kredisi kampanyası duyuruldu. Bu kampanya kapsamında yapılan açıklamada kredide 120 ay vade imkanı sağlanacağı belirtildi. Ayrıca bu kredide yüzde 1,35 faiz oranı işletilecektir. Konu ile ilgili olarak İş Bankası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

KREDİNİN AÇIKLAMASI 

“Satın alacağınız ev için kullanacağınız krediyi her ay sabit taksitlerle ödeyebileceğiniz gibi belirlediğiniz tutar ve dönemlerde gelirinize uygun taksitlerle de ödeyebilirsiniz. ​​Kredi tutarı, satın alınacak konutun BDDK veya SPK lisanslı ekspertiz firmalarınca düzenlenen ekspertiz raporundaki değerinin azami %80’i kadar olabilir.”

ÖDEME DETAYLARI 

Ayrıca kredi tutarlarının kredi vadesi boyunca aynı kaldığı sabit taksitli ev kredisinin yanı sıra ödemeler bütçeye göre özel olarak da hazırlanabilir. Bu kapsamda hazırlanan ödeme seçenekleri İş Bankası tarafından şöyle duyuruldu:

Kredi faizinin bir kısmının katkı payı olarak ödenmesi halinde, indirimli faiz oranları ile kullanabileceğiniz İndirimli Ev Kredisi,

Her tak​sitte eşit tutarda anapara ödemesi yaparak toplamda ödeyeceğiniz faizin azaltılabileceği Eşit Anapara Ödemeli Ev Kredisi,

Ev Kredinizi vadesi boyunca maaşınızın belirli aralıklarla ve gelir artışı beklentinize bağlı olarak artan taksitlerle ödemek istediğinizde yararlanabileceğiniz Düşük Ödemelerle Başlayan Ev Kredisi,

Ya da tam tersi yüksek ödemelerle başlayan ve ilerleyen yıllarda azalan taksitli Yüksek Ödemelerle Başlayan Ev Kredisi, 

Ev Kredinizin vadesi boyunca belirleyeceğiniz aylarda toplu ödemeler yapılabileceğiniz  Balon Ödemeli Ev Kredileri seçeneklerinden birisini kullanarak yapabilirsiniz.

ÖRNEK ÖDEME DETAYLARI

Örnek ödeme kapsamında 100 bin lira nakit kredi çekildiğinde 120 ay vade imkanı ve aylık yüzde 1,35 faiz oranı kapsmaında taksit tutarı 1687 lira oluyor. Toplam geri ödenecek olan tutar ise 202 bin 514 lira oluyor. 

Bu kredinin detayları için TIKLAYIN.