Ekonomi

İş Kazası Yapmayan İşverenlere Prim Teşviki Verilecek!

Çok tehlikeli sınıfta bulunan 57 bin işyerinde yaşanan kazaların azaltılması amacıyla teşvik uygulamasına başlanacağı ifade edildi.

Ölümler veya sürekli iş görmemezlik ile sonuçların iş kazaları yaşanmayan çok tehlikeli sınıfta iş yerlerinde işsizlik sigortası fonu prim teşviki uygulaması gerçekleştirilecek.

İşçi başına aylık en az 20, 30 olacak teşvik tutarının işçilerin almış olduğu brüt ücret miktarına göre 152, 21 liraya kadar çıkabilecek.

Habertürk’ün haberine göre; teşvikten yararlanabilmesi için son üç yılda iş kazası bulunmaması gerekir.

İlk teşvik uygulamaları 1 Ocak 2019 tarihinde başlayacak. Gelecek yıl teşviklerden yararlanabilmek adına iş yerlerinde 2016 yılının Ocak ayından bu yıl sona kadar iş kazalarının olmaması gerekiyor.

2016 yılında ölümle veya sürekli iş görmemezlikle sonuçlanan iş kazaları yaşanan iş yerleri ise 2020 yılından itibaren teşviklerden yararlanabilecekler.

PRİM TEŞVİKLERİ ÜÇ YIL UYGULANABİLECEK

Üç yıl iş kazaları meydana gelmeyen işyerleri için üç yıl prim teşviki uygulanacak.

2019 yılında teşvikten yararlanmaya başlayacak işveren 2021 yılı sonuna kadar sonuna kadar işsizlik prim ödemeyecek.

Teşvikten yararlanmak adına işyerlerinin çok tehlikeli sınıfta bulunması gerekmekte.

Bir işverenin teşvikten yararlanabilmesi adına Türkiye genelindeki iş yerlerinde en az 10 kişi çalışması ve bu işyerlerinde ölümle veya sürekli iş görmemezlik sonuçlarının iş kazası olmaması şartı aranabilecek.

Kamupersoneli.net I ANKARA