Ekonomi

İş Kurmak İsteyenlere KOSGEB'den Geri Ödemesiz Destek

KOSGEB, iş kurmak veya işini büyütmek isteyenlere destek vermeye devam ediyor. Girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik farklı programlar hazırlayan KOSGEB, sunduğu desteklerin bazılarını geri ödemesiz olarak, bazılarını da faizsiz olarak sunuyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), sermayesi yetmeyen ve işini büyütmek isteyen esnaf ve KOBİ’lere destek sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, karşılıksız veya düşük faizli destek sağlıyor.

100 Bin Hibe, 200 Bin Sıfır Faiz Kredi

KOBİ’ler, idarenin sunmuş olduğu destek programlarından ihtiyaçlarına uygun olanı seçerek yararlanabiliyor. Şuanda KOSGEB tarafından 13 farklı program dahilinde destek sunuluyor.

KOSGEB tarafından sunulan destek kapsamında, 32 saatlik eğitim sonucunda 50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz olarak uygulanıyor. Sunulan bu desteğin 2018 yılında, 70 bin lira hibe 120 bin lira faizsiz kredi veya 100 bin lira hibe, 200 bin lira sıfır faizli krediye çevrileceği tahmin ediliyor.

En Fazla 300 Bin Lira Hibe

KOSGEB tarafından sunulan desteğinin üst limiti 1 milyon lira olarak belirlenirken, bunun 300 bin lirası hibe, 700 bin lirası ise faizsiz kredi şeklinde geri ödeniyor.

Sunulan destek programında, en fazla 300 bin lira hibe ve 700 bin lira sıfır faizli kredi verilirken, KOBİ’lerin Türk ekonomisi ve uluslararası ekonomide paylarının güçlendirilmesi hedefleniyor.

Yüzde 70’i Geri Ödemesiz

Stratejik Ürün Destek Programı ile KOBİ’lere 5 milyon lira destek verecek olan KOSGEB, desteğin yüzde 70’i geri ödemesiz olarak sunulacak. İşletmelere, desteklenmesi öngörülen tutarın yüzde 25’i kadar erken ödeme yapılabilecek. Destek üst limiti bazı stratejik ürünlerde 10 milyon liraya kadar yükseltilebilecek.

İthalata karşı yerli ürün seferberliği kapsamında 9 stratejik alan desteklenecek.

KOSGEB, 2017 yılında 400 binden fazla işletme sahibine 50 bin lira faizsiz kredi desteği verildi. Söz konusu bu destekten yararlanmak isteyenlerin KOBİ beyannamelerini güncel tutmaları ve çağrı ilanlarını takip etmeleri gerekiyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA