Ekonomi

İş'te Anne Projesi İle Aylık 1820 TL Destek Verilecek ! Kimler Yararlanabilir?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından destek verilen Çalışma Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan İş’te Anne projesi ile aylık 1820 TL destek veriliyor. Konu ile ilgili detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

GÜNLÜK 70 TL VERİLECEK

Bakanlık ve İŞKUR tarafından anneleri iş gücü piyasasına hazırlayan projelere katılan annelere günlük 70 TL verilecek. Geçtiğimiz günlerde proje hakkında açıklama yapan Çalışma Bakanı Selçuk, proje kapsamında çalışmak isteyen anneleri iş gücü piyasasına kazandıracaklarını Bakanlığın uygulamaya koyacağı İş’te Anne Projesi ile kadınların hem çocuklarının hem de işlerinin başında olmasını sağlayacaklarını ifade etmişti.

Söz konusu proje kapsamında eğitim sürecinde katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerinin de ödeneceği ifade edilerek İşbaşı Eğitim programlarına katılan annelere devam ettikleri günler için günlük 70 TL ödeme yapılacağı vurgulandı.

Söz konusu proje için başvuru yapacak olan adaylar destekten yararlanmak istenen çocuğa ait nüfus cüzdanı aslı ve kreş ya da gündüz bakımevi faturası ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne ya da hizmet merkezine başvuru yapabileceklerdir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. COK GUZEL OLMUS OLURSA BEN 2cocugumla yanlız yasıyorum yararlana bılırmıyım bundan bende

  2. Acaba cocuklar da gelebiliyor mu bızımle bir tane bebek veya cocuk la nasıl olacak gelmek istesek de mumkun mu