Ekonomi

İş Yerinde Bunu Yapan Kıdem Tazminatı Alamadan Kovulacak

BUNU YAPARSANIZ KOVULDUĞUNUZ HALDE TAZMİNAT ALAMAYACAKSINIZ

Bilindiği gibi çalışanların en önem verdiği konuların başında iş yerinden ayrılırken kıdem tazminatı alınıp alınmamasıdır. Ancak çalışanların işten ayrılırken kıdem tazminatını alabilmeleri için bazı koşulları yerine getirmesi gerekiyor.

Bu koşulları yerine getirmeyen çalışanlar iş yerinden kovuldukları halde kıdem tazminatı alamayacaklar. Bu kapsamda iş yerinde dedikodu yapan çalışanlar kıdem tazminatı alamadan iş yerinden kovulacaklar.

DEDİKODU YAPANLAR TAZMŞNAT ALAMAYACAK

Konu ile ilgili olarak detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla İş Kanunu’nun 25. maddesine göre aktaracağız. Bu bağlamda İş Kanunu’nun 25. maddesine göre iş yerinde dedikodu yapan çalışanlar tazminatsız bir şekilde işlerinden kovulacak. 

İŞ YERİ DÜZENİNİ BOZANA DA TAZMİNAT YOK

İş yerinde dedikodu yapan personelin iş sözleşmesi fesih edilecek. Tüm bunların yanı sıra iş yerinde çalışma düzenini bozacak, iş yerinin düzenini bozacak şekilde davranan personeller de tazminat alamadan kovulacak.

İSTİFA EDEN KIDEM TAZMİNATI ALABİLECEK

Ayrıca iş yerinden kendi isteğiyle ayrılan prsonellerin kıdem tazminatı alacakları da belirtildi. Bu bağlamda 1999 yılı içerisinde emeklilik yaşı kademeli olarak kadınlarda 58 ve erkeklerde ise 60 yaşa çıkarılmış ve çalışanların kıdem tazminatı konusunda mağdurluk yaşanmaması adına düzenlemeler yapıldı. 1475 sayılı eski İş Kanunun kıdem tazminatıyla beraber 14. maddesine 5. fıkra eklenerek yapılan söz konusu düzenlemenin özü yaş dışındaki emeklilik koşullarını sağlayan işçilerin işten ayrılmaları durumunda kıdem tazminatı alabilmesinin sağlanacağı ifade edildi.

İşçilerin haklı bir nedenle istifa etmesiyle beraber erkek personeller için askerlik kadınlarında evlendikten sonra bir yıl içerisinde istifa etmeleri durumunda kıdem tazminatı alabilecekler.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA