Ekonomi

İşi Olmayanlara İş Bulana Kadar Mağdur Olmamaları İçin 1611 TL'ye Varan Maaş Bağlanıyor

Bilindiği üzere işi olmayan vatandaşlara sağlanan en büyük destek işsizlik maaşı. Vatandaşların iş bulmaları için gerekli olan süre zarfında mağdur olmamaları adına sağlanan işsizlik maaşına ilişkin tüm detayları siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

İşsizlik maaşını kimler alabilir? Vatandaşlardan işsizlik maaşı için hangi koşullar talep ediliyor? İşsizlik maaşına dair bilinmesi gereken tüm detayları şu şekilde,

1611 TL’YE VARAN MAAŞ BAĞLANIYOR

Devlet tarafından sağlanan işsizlik maaşını almak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken koşullar bulunuyor. Mevzuatta yer alan bu koşulları sağlayan vatandaşlara aylık 805 TL ile 1611 TL arasında bir maaş bağlanıyor. Vatandaşlar bu maaşı belirli bir iş sahibi olana dek alabiliyorlar. Ancak bu sürenin de bir sınırı var. Peki ama işsizlik maaşı desteğinden kimler faydalanabilir? İşte o koşullar, 

İşsizlik maaşı için başvuruda bulunacak vatandaşlardan sağlanması istenilen ilk koşul kendi istekleri dışında işten çıkarılmış olmaları. Bu şarta göre çalışanın işveren tarafından işine son verilmesi, iş yerinin iflas etmesi gibi kendi elinde olmayan durumlardan dolayı işinden ayrılmış olması gerekiyor. BU şartın dışında işsizlik maaşı için vatandaşların son üç yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigorta primlerinin ödemiş olmaları gerekiyor. İşten ayrılma ve prim şartını sağlayan vatandaşlarda son olarak ise değiştirilmesi gündemde olan ve iş yerinden ayrılmadan önce 120 prim ödemesi yapmış olunması şartını da sağlamaları isteniyor.

İşsizlik Maaşına Başvurular

İşsizlik maaşı başvurusunda bulunacak olan vatandaşlar başvurularını iki farklı şekilde yapabilirler. Vatandaşlar öncelikle e-Devlet üzerinden Türkiye İş Kurumu’nun sistemi aracılığıyla işsizlik maaşı başvurularını yapabilirler. Vatandaşlar bu yöntemin dışında ayrıca İŞKUR Müdürlükleri aracılığıyla da işsizlik maaşı başvurusunda bulunabilirler. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum