Ekonomi

İŞKUR 71 Yıllık Tarihinin En Yüksek İşe Yerleştirme Rekoruna Ulaştı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İŞKUR’a yönelik olarak açıklamalarda bulunarak İŞKUR tarafından işe yerleştirmelerde 71 yıllık tarihi bir rekor kırıldığını sözlerine ekledi.

İŞKUR’un son 20 yıl içerisinde gerek yurt içi ve gereksede yurt dışındaki iş gücü piyasası gelişmelerini izleyebilecekleri modern iş kurumlarının üstlenmiş oldukları görevleri  yerine getirebileceklerini ve aktif iş gücü programlarına uygulanacak yeni bir yapıya sahip olunduğunu ifade eden Bakan Sarıeoğlu yaptığı açıklamada 5 Temmuz 2003 yılında yürürlüğe giren Türkiye İş Kurumu Kanunu ile kurumun kuruluş yasasına kavuştuğunu belirtti.

İŞKUR tarafından kurulduğu günden bu zamana kadar yasal taraftarların katılımcı oldukları işsizlik sigortası fonu ile beraber işsizlik sigortası fonu ile güven duyulan köklü bir kurum olduğunu sözlerine ekleyen Sarıeroğlu uluslararası alanlarda aktif rol üstlenen İŞKUR’un 2015 yılından Dünya Kamu İstihdam Kurumları Bilriğinin (WAPES) başkanlığının görevini yürüttüğünüde sözlerine ekledi.

Bakan Sarıeroğlu yaptığı açıklamada ise; “Türkiye’nin istihdam kapısı olması istihdamın kapısı olmanın haklı gururunu yaşayan İŞKUR 2017 yılında 357 210 kadın ve 361 bin 440’u genç olmakla beraber 1 milyon 57 bin 249 vatandaşın is sahibi olmasına aracılık ederek bu alanda büyük bir rekor kırmıştır bugün 72. kuruluş yıl dönümünü kutlamış olduğumuz İŞKUR ile Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ilerlemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net I ANKARA