Ekonomi

İŞKUR'dan annelere ve gençlere günlük 54, 70 ve 75 TL veriliyor

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından İşbaşı Eğitim Programları düzenleniyor. 

Düzenlenen İşbaşı Eğitim Programları bünyesinde annelere 70 TL cep harçlığı veriliyor. Bunun yanı sıra işsiz gençlere katılacakları eğitim programına göre 54 ile 75 TL cep harçlığı veriliyor. Bu programların detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

54 TL CEP HARÇLIĞI

Bilindiği gibi 2017 yılında istihdam teşvikleri kapsamında İŞKUR tarafından işsizlere işbaşı eğitim programları kapsamında günlük 54 TL destek veriliyordu. Bu uygulama 2018 yılında da devam ediyor. Ayrıca eğitim programının süresi 3 aydan 6 aya çıkarıldı.

75 TL CEP HARÇLIĞI

Bunun yanı sıra 18 ile 29 yaş aralığındaki gençlerin katılacağı Kodlama, Yenilenebilir Enerji, Siber Güvenlik ve Bulut Bilişim alanlarındaki İşbaşı Eğitim Programları bünyesinde 75 TL cep harçlığı veriliyor. Bu programa katılmak için adayların “programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak” şartlarına haiz olmaları gerekiyor.

ANNELERE 70 TL

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından İş’te Anne Projesi kapsamında annelere de günlük 70 TL veriliyor. Başvurular için destekten yararlanmak istenen çocuğa ait nüfus cüzdanı aslı ve kreş ya da gündüz bakımevi faturası gerekecek. Başvurular ise Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne ya da hizmet merkezine kreş ya da gündüz bakımevinden alınacak SGK sicil numarasının yer aldığı belge ile birlikte yapılacaktır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Nerde var be.Bartinda yaşıyorum.Bi b.k yok burda.Hicbir kurs açmıyorlar.Ölü kentte ölü herşey.Sadece Istanbula yapıyorlar