Ekonomi

İŞKUR'dan Gençlere 10 Bin TL'lik Kupon Yardımı! Başvuru Şartları Neler?

İşkur aracılığıyla verilecek olan 10 bin tl kupon yardımıyla alakalı olarak detayları sizler için derledik.

Söz konsuu İŞKUR tarafından yapılan bu yardımda; yardımlaırn amacı, nitelikli profesyonel ihtiyacının karşılanması ve nitelikli olarak iş imkanı sumulmasının önüne geçilyor. Söz konusu proje kapsamında gençlere 10 bin TL’lik kupon yardımı verileceği ifade edilirken İŞKUR’dan alnmayan kursların yerine farklı kurslar alınabileceği ifade edildi.

KUPON SİSTEMİ NELER BERABERİNDE GETİRİYOR?

Söz konusu uygulamanın İŞKUR tarafından yürütüleceği ifade edildi. Ayrıca proje kapsamında mesleki eğitim almayan ve iş bulamayan gençlerin istihdama katkı sağlaması amaçlanacak.

Gençlere yönelik olarak bilişim sektörü olmakla beraber geleceğin mesleklerini öğrenmek için eğitimlerin verileceği ifade edildi diğer yandan eğitimlerin özel kurumlar tarafından verileceği duyurulurken eğitimlerin içeriklerini işverenlerin belirleyeceği belirtildi.

Bununla beraber yeni modellere işverenlerin talepte bulundukları nitelikli işgücünde artış yaşanacak. Eğitim görecek gençlere ise devlet tarafından 10 bin liralık kupon verilecek. Gençler kuponları eğitim kurumlarında kullanabilecek ve istedikleri imkanda ve şartta eğitimden faydalanabilecekler.

Eğitim görenlere ise cep harçlığı ödemesi yapılacak. Eğitim sonrasında gençlerin işe yerleştirmesi yapılacak. Bu verilere göre pilot uygulama başladı ve nisan ayında asıl uygulamaya geçileceği belirtildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Söz konusu İŞKUR’a yapılacak olan başvuruların sonucuna göre; gençlere 10 bin TL’lik kupon yardımı yapılacak olup ilgili kupon yardımı tutarlarının Nisan ayından itibaren verileceği belirtiliyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum