Ekonomi

İşkur'dan İşsizlere Günlük 54 TL Destek! Kimler Başvuru Yapabilir?

İşkur, işsizliğin önüne geçmek kapsamıyla bir çok projeyi hayata geçiriyor. 

Türkiye İş Kurumu tarafından sağlanan bu programlardan biride İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işsizlere günlük 54 TL vermesi ve meslek sahibi olmalarını sağlaması. 

Bu program kapsamında işe yerleştirilen personelin maaşı devlet tarafından ödeniyor ve meslek sahibi edindiriliyor. Peki Türkiye İş Kurumu’nun bu uygulamasından kimler faydanabilir? Kamupersoneli.net olarak tüm detayları haberimizde aktarıyoruz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nce uygulanan İşbaşı Eğitim Programlarına aşağıdaki şartları sağlayan vatandaşlar başvuruda bulunabilir. 

Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz olmak. 15 yaşını tamamlamış olmak, Emekli olmamak, İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak, Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak. belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Türkiye İş Kurumu tarafından uygulanan projenin merak edilen başlıkları arasında nasıl başvuru yapılacağı oluyor. Bu projeden yararlanmak isteyen adaylar, İşbaşı Eğitim Programı başvurularını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirler.

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. ben 9senedir evliyim çup toplıyarak geçimimi zor şartlarda yapıyorum işkura çok kez başvurdum ama bir işim olmadı hala işsizim ve çok zor durumdayım