Ekonomi

İŞKUR'dan İstihdama Büyük Destek: Günlük 54, 75 ve 70 TL Veriliyor

Çalışma Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bağlı kuruluşu olan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından istihdama destek projeleri gerçekleştiriliyor. 

ANNELERİN İŞ GÜCÜNE KATILIMI SAĞLANACAK

Söz konusu proheler kapsamında annelerin iş gücüne katılımı için günlük 70 TL destek veriliyor. Bu destekten yararlanmak isteyenler Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüklerine başvuru yapabileceklerdir. 

Konu hakkında detsekten yararlanacak olan annelerin İşbaşı Eğitim Programlarına katılmaları gerekiyor. Anneler devam ettikleri günler için günlük 70 TL alacaklardır.

GENÇLERE GNLÜK 54 – 75 TL CEP HARÇLIĞI

Bunun yanı sıra yine İşbaşı Eğitim Programları ile günlük 75 ve 54 TL veriliyor. Bazı meslek grpları için 75 TL verilen İşbaşı Eğitim Programlarında bazı meslekler için de 54 TL veriliyor. 

İşbaşı Eğitim Programlarını “bulut bilişim uzmanı, endüstriyel robot programcısı, endüstriyel tasarım mühendisi, mikro işlem tasarımcısı, veri tabanı analisti, mobil yazılım geliştirme uzmanı” mesleklerinde gerçekleştiren 18 – 29 yaş aralığındaki gençlere günlük 75 TL veriliyor. 

Bunun aynı sıra 2017 yılında istihdam teşvikleri kapsamında İŞKUR tarafından işsizlere işbaşı eğitim programları kapsamında günlük 54 TL destek veriliyordu. Bu uygulama 2018 yılında da devam ediyor. Ayrıca Bakanlık tarafından 3 ay olan İşbaı Eğitim Programı süresi 6 aya çıkarıldı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA