Ekonomi

İŞKUR'dan İstihdama Destek ! İşsizlere Günlük 54 TL…

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından işsizlere günlük 54 TL destek veriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yanı sıra istihdama Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü de destek veriyor. İŞKUR düzenlediği işbaşı eğitim programı kapsamında işsizlerin meslek sahibi olmasını sağlıyor ve ünlük 54 TL kazanmalarının yolunu açıyor. 

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI

Türkiye İş Kurumu tarafından istihdam destekleme projeleri kapsamında işbaşı eğitim programları veriliyor. Gerçekleştirilen bu programlar ile iş sahibi olamayan meslek edinemeyen vatandaşlar meslek sahibi oluyorlar ve ücretleri devlet tarafından ödeniyor. Bu kapsamda istihdama katkıda bulunmak isteyen fakat nitelikli personel bulmakta zorluk çeken firmalar personel eğitme şansı buluyorlar. Böylelikle hem nitelikli personel bulmakta zorluk çeken firmalar hem de vatandaşların yüzleri gülüyor.

Konu ile ilgili olarak Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından işsizlere verilen bu olanakların detaylarını kamupersoneli.net olarak paylaşıyoruz. 

Türkiye İş Kurumu tarafından hayata geçirilen işbaşı eğitim programı projesinin süresi 3 aydır. Söz konusu proje işsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir programdır. İşbaşı eğitim programlarından yararlanmak isteyenlerden bazı şartların karşılanması talep ediliyor. Başvuru yapacak olan adayların şu şartları karşılamaları gerekiyor;

GENEL ŞARTLAR

– Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
– 15 yaşını tamamlamış olmak,
– İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
– Emekli olmamak,
– Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
– Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma
– İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,
– Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirsiniz. İşbaşı eğitim programları hakkında detaylı bilgi almak isteyen adalar “https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3” web adresini ziyaret edebilirler.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Herhangi bir iş talebi kursu olabilir mi bilgisayar tfaiye eğitimi alma hakkımız var mı İŞKUR'dan

  2. Aşla tercih etmeyin özellikle öğrenciyseniz para kesiyor İŞKUR ve sigortanızı tam yatırmıyor sadece iş güvenliği