Ekonomi

İŞKUR Günlük 75 TL Uygulamasına Başvurular Nasıl Yapılacak?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından İşbaşı Eğitim Programları düzenleniyor ve düzenlenen bu programlara katılan işsiz gençlere günlük 75 TL cep harçlığı veriliyor.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bu programların detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

İŞKUR tarafından belirlenen İşbaşı Eğitim Programları kapsamında belirli mesleklere katılanlara günlük 75 TL veriliyor. Belirlenen mesleklerin dışındaki mesleklere katılan adaylara ise günlük 54 TL veriliyor. Peki hangi mesleklere katılanlar günlük 75 TL alacak?

GÜNLÜK 75 TL VERİLİYOR

Düzenlenen İşbaşı Eğitim Programları kapsamında bulut bilişim uzmanı, endüstriyel robot programcısı, endüstriyel tasarım mühendisi, mikro işlem tasarımcısı, veri tabanı analisti, mobil yazılım geliştirme uzmanı gibi mesleklere katılan 18 – 29 yaş aralığındaki gençlere günlük 75 TL cep harçlığı verilecek.

9 ay sürecek olan bu programlara başvuruların Türkiye İş Kurumunun İl Müdürlüklerine yapılacak. İşbaşı Eğitim Programlarına katılarak günlük 75 TL ücret almak isteyen gençlerin yukarıda belirtilen mesleklerde kendilerine bir iş bulmaları daha sonra Çalışma İl Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor. Böylelikle 9 ay boyunca günlük 75 TL ücret almaya hak kazanacaklardır.

Yukarıda belirtilen mesleklerin dışındaki meslekler için İşbaşı Eğitim Programlarına katılan adaylar günlük 54 TL alacaklardır. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Günlük 75 TL almak isteyen adayların öncelikle İŞKUR’a kayıtlı olmaları gerekmektedir. Daha sonra adayların yukarıda belirtilen meslekler kapsamında kendilerine bir iş bulmaları ve daha sonra İŞKUR’a başvuru yapmaları gerekmektedir. 

Bir Yorum

  1. Ben kenan atmaca düzenli şöförlük iş arıyorum devamlı olsun saygılar kenan atmaca

  2. Nasıl iş bulucaz ki önce bu programlara önce kayıt olmak gerekmez mi nasıl basvurucaz yada İŞ bulun önce ki ben bulamıyorum sonra başlayalım

  3. Tam saçmlık bir işbaşı uygulaması önce iş bulmamız gerekiyormuş . Tövbe esteğfirıllah.