Ekonomi

İŞKUR İşbaşı Eğitimle İşsiz Gençlere Günlük 54 TL Harçlık Verilecek

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Türkiye’de işsiz ve mesleği bulunmayan gençlere yeni bir kapı açıyor. Bu kapsamda meslek edinen gençler hem geleceklerine yatırım yapıyorlar hem de 1404 TL maaş alacaklar. 

Çalışma hayatına atılmamış yeni mezun gençler ve tecrübesi bulunmayan gençler İşbaşı Eğitim Programlarıyla hayata hazırlanıyorlar.

İŞKUR Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan İşbaşı Eğitim Programı hakkında çeşitli bilgiler verdi. Mehmet Ali Özkan açıklamasında “çalışma hayatına kalifiye, işi bilen eleman kazandıran program bu yılda devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Mehmet Ali Özkan açıklamalarının yanı sıra söz konusu programlara katılan kursiyerlerin asgari ücretle aynı seviyede kazanç elde ettiklerini belirtti.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINA KATILAN KURSİYERLERİN AVANTAJLARI

İşbaşı Eğitim Programlarına katılan kursiyerler aylık 1404 TL gelir sağlayacaklar. Ayrıca kursiyerler GSS, iş kazaları ve mesleki rahatsızlıklar içinde sigorta primleri İŞKUR tarafından ödenecek. İş Başı Eğitim Programı bilindiği gibi İŞKUR tarafından desteklenmektedir. Söz konusu eğitim toplam 12 ay devam edecektir.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Isyerini kendimiz buluyoruz, prim yok herhalde,yas sınırı varmı?

  2. üniversite mezunu işsiz işkur sitesinde atıl durumda kimse ilgilenmiyor dillendiriliyor ama iş icraata gelince yok,işsiz işverene gidecek de şunu diyecek bunu diyecek işkur da aynen öyle diyor sen bul biz buradan işsiz olduğuna dair bir kağıt vereceğiz eline işverene götüreceksin diyor,güya işbaşı ile işe alınan işverenin yakını olmayacak ancak işveren seni buraya kim gönderdi diyor böyle saçmalık görmedim,piyasa tozduman onlar da haklı işbaşı eğitimlerinden fetöcülerin yararlandığını iş için gelenlerin de işten çıkarılanlar olduğunu düşünenler de var,olan yine ençok bize üniversite mezunu işsize oldu işbaşı eğitimine ençok ihtiyacı olan biz faydalanmayan biz,küçük bir vilayet de iseniz daha da zor çünkü her alanda işbaşı eğitimi için başvuramıyorsunuz o her ilin ekonomik durumları aynı değil sektörel dağılımı dengeli değil değil de değil nasıl olacak bu iş.