Ekonomi

İŞKUR İşsizlere 2 Bin 30 TL Ödeme Yapacak !

İşten çıkarılan kişilere yönelik olarak, İŞKUR tarafından verilen işsizlik maaşıyla alakalı süreçte yeni gelişmeler yaşandı.

İşsizlik maaşında asgari ücrete bağlı oranlarda artış gerçekleştirildi. İşsiz kalan vatandaşlar, maaşları üzerinden hesaplanarak netlik kazanan işsizlik maaşlarını İŞKUR’ a başvuru yaparak alabiliyorlar. Bu işsizlik maaşında da artış gösterdi ve asgari ücret oranında bir artış maaşlara yansıtıldı.

İşsizlik maaşına kimler başvuru yapabilir?

İşsizlik maaşıyla alakalı aranan şartlarda bir 120 gün sınırı vardı, bu 120 gün sınırı bazı mağduriyetlerin oluşmasına ve işten çıkarılan kişilerin işsizlik maaşı alamamasına yol açıyordu, bu nedenle düzenleme yapılarak kaldırıldı. İşsizlik maaşından bu şartların kaldırılmasıyla beraber de asgari ücret tutarında bir artış gerçekleşti. Elbette asgari ücrette yaşanan bu artışın ardından, işsizlik maaşlarında da artış yaşandı. İşsizlik maaşına kendi isteği dışında işten çıkarılan kişiler başvurabilirler. İşsizlik maaşı için sigortalı olarak bir işte çalışmış ve işten çıkarılmış olması gerekmektedir. Sigorta primleri yatırılmış kişiler, işsizlik maaşından yaralanabilirler.

2030 TL verilecek

İşsizlik maaşında artış yaşandı ve 2030 TL olarka uygulanmaya başladı. Elbette bu maaşlar, kişilerin çalışırken aldıkları ücrete göre artış gösterebiliyor. Daha detaylı bilgi için İŞKUR sitesini veya il, ilçe müdürlüklerini ziyaret edebilirsiniz. Buradan gerekli evrakları teslim edip, işsizlik maaşı başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. 

Bir Yorum

  1. Hakkari merkezdeyim kaç kere iskura başvuru yaptım olmadı neden diyorsanız çünkü akrabalarıni alıyorlar fakirlere kim yardım edrki Allah'a havale ediyorum

  2. ben 2017 de Ocak ayında haksız yere işten çıkarıldım ve 110 günüm oluştu. peki bu hakkım ne olacak. benim gibi binlerce kişi var.

  3. 6 seneden beri işsizim defalarca bekledim durdum işkurdan haber işsizlik sigortası bende istiyorum

  4. Bu maaş işi olmayan herkese verilmeli ve bunun için herhangi bir şart aranmamalıdır.

  5. Ben iki aydır işsizlik maaşı alıyorum bu fiyat artışı bize de yansıyor mu yoksa yeni başvuranlar için mi geçerli??

  6. Işten çıkalı 2-3 ay oldu başvurmuştum kabul olmadı şimdi başvursak oluyor mu

  7. Ekim ayından itibaren işsizim bence de işsizlik maaşı iş bulamayan herkese verilmeli…

  8. Ben isten kendi ıstegınle ayrıldım ve ıskura gittim kendi ıstegınle ayrıldıgım dan dolayı maas verilemeyecegı soylenıldı. Benım o kadar calıstıgım yerde emegım var ve bana maas verilemiyor. Bunun ıcın kendi ıstegınle ayrılan kısıyede maas baglanmasını istiyorum ve ıssızım suan.

  9. 5 aydır işsizin ve işsizlik maaşı almak istiyorum ihtiyacım var

  10. İki ay önce işsizlik maaşına baş vurdum. Ama onaylanmadı. Nedenini öğrenmek istiyorum.

  11. 13 ümden beri çalışıyorum.hiç sigortalı çalışmadım.garsonlara temizlikçilere sekreterlere sigorta yokki burada.ben ve benim gibi işsizler ne yapacak.

  12. Ben 14 ay oldu çalışmıyorum herye baş vurdum arayan yok şuan çalışmıyorum

  13. Ben işsizim yaştan iş bulamıyorum isz maaşı yok biz ne yapacagiz

  14. bende kaç aydir issizim iş ariyorum işsizlik maaşi almak istiyorum

  15. Ne yani benim şuan 400 gün sigorta m var işsizlik maaşı alabilir miyim

  16. Son 3 yılda 600 gün sigortali olmanız gerek fatma hanim