Ekonomi

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı Başvuru Sonuçları Açıklandı! SÇP Kura Sonuçları Sorgulama Ekranı Erişime Açıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu’nda, düzenlenen sosyal öçalışma programı kura törenine katıldı.

200 binden fazla gencin başvuru yaptığı İŞKUR Sosyal Çalışma Programı Başvuru Sonuçları erişime açıldı.

Sosyal Çalışma Programı kura sonuçları ise “https://esube.iskur.gov.tr/” web adresi üzerinden duyuruldu…

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı kapsamında Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında üniversite öğrencilerinin mesleklerden faydalanabileceğini belirten Bakan Selçuk yaptığı açıklamasında ise;

GÜNLÜK 67 TL İŞKUR SÇP

“Uygulamalar haftada 3 gün olarak gerçekleşecek. Gençlerimize her gün için 67 lira ödeme yapacağız. Bu ödemeden dolayı öğrencilerimizin almış olduğu KYK bursları ve öğrenim kredileri de kesintiye uğramayacak.

Ayrıca genel sağlık sigortalarının yanı sıra gençlerimizin emekliliğine etki edecek olan SGK prim ödemelerini de biz yapacağız.

Böylelikle, gençlerimiz iş hayatına atılırken; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme ve problem çözme gibi sosyal becerilerini geliştirecekler.

Staj yapan, mesleki eğitim gören çırak ve öğrencilere ücret desteği sağlıyoruz. Fen ve mühendislik bilimlerinde eğitim alan son sınıf üniversite öğrencilerimize; Teknoparklarda, Ar-Ge merkezlerinde ya da sanayi kuruluşlarında uygulamalı eğitim alması durumunda ücret desteği veriyoruz.

32 milyondan fazla bir işgücümüz var; tek başına bu sayı dünyadaki 175 ülkenin nüfusundan daha fazla. 82 milyonun %40’ı 24 yaş altı gençlerimizden oluşmakta.

Bunun yanı sıra 2020 yılı sonuna kadar gençlerin istihdam edilmesi durumunda sosyal güvenlik primi işveren payını 24 ila 54 ay arasında karşılamaktayız.

Aynı dönemde Türkiye’de 622 bin gencimizi istihdama kazandırdık. Böylece, gençlere istihdam oluşturma noktasında, hem OECD hem de AB ülkeleri arasında birinci sıraya yükseldik.

2007’de 3,1 milyon olan üniversite mezunu işgücümüz; 2018’de 7,6 milyona; 2,9 milyon olan üniversite mezunu istihdamımız; 6,7 milyona çıktı.

Bugün, aslında, hep birlikte gençlere bir çağrıda bulunuyoruz: Bu yaz işiniz iş diyoruz.” dedi.

Bir Yorum

  1. Allah belanizi versin her şeyde torpil olmasindan bıktı bu ulke yeter artik

  2. online işlemler > istihdam > sosyal çalışma programı > başvurularım

  3. Arkadaşlar 3 tane tercih yaptık ya benimkinin birinde asıl yazıyodu yani kazandımmı

  4. Ben gerçekten hakkimi helal etmiyorum çok ihtiyacım vardı adaletli olduguna asla inanmıyorum hakkım buna vebal olanlara haram

  5. Ya ben hayır yada evet hicbirsey göremiyorum kurada ismimin olup olmadığını nasıl göreceğim

  6. Arkadaşlar giremiyoruz yardimci olur musunuz nerden giricez ?

  7. İşkur anasayfasına duyurularda asıl yazanlar için duyuru var

  8. Merhaba ben de il sağlık müdürlüğü tarafından arandım. Transcript ve öğrenci belgesi dışında “SGK ilişiksizlik belgesi” istediler. Ancak bu belgenin ne olduğunu bilmiyorum. Bilen varsa lütfen yardımcı olabilir mi?