Ekonomi

İŞKUR Tarafından Figüran Aranıyor ! Aylık 1500 TL Maaşla

İŞKUR kapsamında yayımlanan ilanlar ile Ocak ve Şubat döneminde 83 bin 449 kişi işe yerleştirildi. İşe yerleştirme oranı İŞKUR tarihinde yüzde 16,6 arttı. Ayrıca 56 bin 582 kadın Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile yayımlanan ilanlar ile işe yerleştirildi.

FİGÜRAN ARANIYOR

İŞKUR’un Aktif İşgücü Programlarından yararlananların sayısı ise 67 bin 114 oldu. Ayrıca Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden yayımlanan ilanlar her sektör için yayımlanıyor. Bu kapsamda İŞKUR’un internet sitesi üzerinden bu ilanlara başvuru yapılabiliyor. İŞKUR tarafından yayımlanan ilanlar arasında ilginç ilanlar da yer alıyor. Bu dikkat çeken ilanlardan bir tanesi de figüranlıktır.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden figüranlık hakkında 750 ilan yayımlandı ve bu ihtiyacın 650’si karşılandı. Bunun yanı sora 100 aktör, 10 mankeni, 4 pastacı, 6 pilates eğitmeni, 34 pizzacı, 23 reklamcı, 3 ses sanatçısı, 93 hamburgerci, 32 kebapçı aranıyor. Sektörler arasında en çok açık beden işçilerinde. 23 bin 857 beden işçisi aranıyor.

1450 TL MAAŞ

Örnek olarak Aksaray ilinden de figüran aranıyor. Bu alım için kişilerin en az ilköğretim mezunu olmaları gerekiyor. İşe alınan personellerin servis desteği ve yemek ücreti de ödeniyor. Diğer figüranlık ilanlarında AGİ dahil olmadan 1,450 lira maaş ödeneceği de ifade edildi.

Tüm bunların yanı Türkiye geneli 650 figüran ihtiyacı karşılandı. Şimdilik Aksaray’dan aranan figüranlık işi için 100 kişi aranıyor. İstanbul’da da 100 aktör aranıyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Ben figüranlık başvurusu yapmak istiyorum ama nasıl yapıcam bilgi verirmisiniz