Ekonomi

İŞKUR’a 50 bin lira hibe desteği başvurusu başladı! Yeni iş yeri açmak isteyen engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvuru şartları nelerdir? 2019 hibe desteği kimlere verilir?

Binlerce engelli ve eski hükümlü vatandaşlara müjde! Devlet, yeni iş yeri açmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlara tam 50 bin lira hibe desteği veriyor. Hibe desteği verileceğini duyan binlerce vatandaş, hibe desteğinin kimlere verileceğini ve başvuru şartlarını merak ediyor!

2019 Hibe desteği paketi hakkında açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Kendi işini kurma projesi kapsamında Bin 550 engelliye 63 milyon 276 bin TL, 888 eski hükümlüye de 22 milyon 864 bin TL hibe desteği sağladık. Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımıza yönelik olarak 2019 yılı 2. Dönem başvurularımız ise başlamış olup, hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın projelerini 14 Haziran 2019 tarihine kadar teslim etmeleri gerekiyor” dedi.

İŞKUR’a 50 bin lira hibe desteği başvurusu başladı! Yeni iş yeri açmak isteyen engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvuru şartları nelerdir? 2019 hibe desteği kimlere verilir?

2019 HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU

Yapılacak hibe desteği başvurularının İŞKUR üzerinden yapılacağını duyuran Bakan Selçuk, 50 bin liraya kadar yapılacak hibe desteği hakkında bazı detaylarda verdi. Selçuk, “Verilecek desteğin gayesi, engelli kardeşlerimizin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri yolu ile rehabilitasyonlarına yardımcı olmak’’ diyen Bakan Selçuk, ‘’Proje sunmak isteyen vatandaşlarımız www.iskur.gov.tr adresinde “Duyurular” bölümünde yayımlanan başvuru rehberi ve formuna göre hazırlayacakları projeleri 14 Haziran  2019 tarihine kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüklerimize  elden veya posta yoluyla teslim edebilirler” ifadesini kullandı.

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ ÇALIŞTIRMAYAN İŞ YERLERİNE PARA CEZASI

Bakan Selçuk ayrıca, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan iş yerlerine yönelik olarak da bazı açıklamalarda bulundu. Selçuk ‘’ Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan; engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri gibi çalışmalar yürütülüyor’’ açıklaması yaptı.

Bir Yorum

  1. Ben İstanbul'da yaşıyorum eski hükümlü olarak burda başvuru yapıp memleketimde bu firsattan faydalanıp memleketimde işyeri acabilirmiyim,

  2. Adıyaman'da yaşamaktayı engelli olarak başvuruyor ticari araç almak istiyorum

  3. Eski hükümlü olmak için infaz süresini bitirmemizmi gerekiyo. Ben cezamı bitirdim. Ama infazım devam ediyor

  4. Ben ne hukumluyum nede engelli bu hibe desteği neden faydalanabilirmiyim ihtiyaç in var

  5. Maalesef araç alımlarına devlet desteği bulamazsınız. Sadece banka kredisi alabilirsiniz ya da ötv – kdv indirimlerinden faydalanabilirsiniz.

  6. Bu destek sadece Engelli ve Hükümlülere yönelik. Yeni iş kurmak istiyorsanız KOSGEB Yeni Girişimcilik Desteğini inceleyebilirsiniz.

  7. Bu hibe tüm eski hükümlüleri kapsayıp arasından mı seçilecek 81 milyon nufuslu Turkiyede sadece 888 tane mi eski hükümlü var?

  8. Merhaba ben 12 yıl ptt de taşeron firmada çalıştim taşerona kadro geliyor diye beni eski hükümlü oldugum için işden çikardilar tazminat dahi alamadim

  9. Engelleyi anladıkta eski hükümlü ne alaka adam suçu işlesin birinin canını yaksın vursun kırsın çalsin sonra çıksın iş yeri açıp zengin olsun ohh adaletiniz çok güzel

  10. Engelleyi anladıkta eski hükümlü ne alaka adam suçu işlesin birinin canını yaksın vursun kırsın çalsin sonra çıksın iş yeri açıp zengin olsun ohh adaletiniz çok güzel

  11. Kenan kardes eski hükümlülere neden ileri geri konusuyorsun kardes sen hayırdır yaramı var

  12. Eski hükümlüyüm 46 yaşindayım (eyt)emekli olamadım işe giremiyorum market açmak isderim destek alabilimiyim

  13. Şarķüteri veya mini market gibi gıda üzerine. biryer açmak istiyorum selamlar iyi bayramlar

  14. Market veya şarküteri gibi gıda üzerine bir yer açmak istiyorum

  15. Bende eski hükümlüyüm bende muğla milas ta nasil başvurayım

  16. Ticari arac kamyon almak istiyorum eski hukumluyum basxuru yapabilirmiyim

  17. Eski hukumluyum ne gibi projeler sunmamız gerekiyor desteyi almak icin ben büfe acmak istiyorum

  18. Eski hukumluyum ne gibi projeler sunmamız gerekiyor desteyi almak icin ben büfe acmak istiyorum

  19. Eski hukumluyum ne gibi projeler sunmamız gerekiyor desteyi almak icin ben büfe acmak istiyorum

  20. Eski hukumluyum ne gibi projeler sunmamız gerekiyor desteyi almak icin ben büfe acmak istiyorum

  21. Eski hukumluyum ne gibi projeler sunmamız gerekiyor desteyi almak icin ben büfe acmak istiyorum

  22. Eski hukumluyum ne gibi projeler sunmamız gerekiyor desteyi almak icin ben büfe acmak istiyorum

  23. Eski hukumluyum ne gibi projeler sunmamız gerekiyor desteyi almak icin ben büfe acmak istiyorum

  24. Şu konusmalarınıza biraz dikkat edin oh milletin canını yakarım çıkıp zengin olsun diyen arkadaş senden hiç bir yol olmaz oturduğun yerden atıp tutmak kolay buna emin kimse cezaevine girip çıkıp zengin olmanın peşinde değil senin gibi bedava yasamayoruz serefsizlerin hakketigi cezayı verdiğimiz için girip cezaevinde hayatımızı feda ediyoruz sen neyini feda ettin elindeki telefonu vermessin bedava. Konuşma internet kabadayılığı çıktı pardon klavye delikanlıları neyse senin gibi gereksiz biri icin bu kadar yazı yazdım millet hakkınızı helal edin .

  25. Şu konusmalarınıza biraz dikkat edin oh milletin canını yakarım çıkıp zengin olsun diyen arkadaş senden hiç bir yol olmaz oturduğun yerden atıp tutmak kolay buna emin kimse cezaevine girip çıkıp zengin olmanın peşinde değil senin gibi bedava yasamayoruz serefsizlerin hakketigi cezayı verdiğimiz için girip cezaevinde hayatımızı feda ediyoruz sen neyini feda ettin elindeki telefonu vermessin bedava. Konuşma internet kabadayılığı çıktı pardon klavye delikanlıları neyse senin gibi gereksiz biri icin bu kadar yazı yazdım millet hakkınızı helal edin .

  26. Şu konusmalarınıza biraz dikkat edin oh milletin canını yakarım çıkıp zengin olsun diyen arkadaş senden hiç bir yol olmaz oturduğun yerden atıp tutmak kolay buna emin kimse cezaevine girip çıkıp zengin olmanın peşinde değil senin gibi bedava yasamayoruz serefsizlerin hakketigi cezayı verdiğimiz için girip cezaevinde hayatımızı feda ediyoruz sen neyini feda ettin elindeki telefonu vermessin bedava. Konuşma internet kabadayılığı çıktı pardon klavye delikanlıları neyse senin gibi gereksiz biri icin bu kadar yazı yazdım millet hakkınızı helal edin .

  27. Şu konusmalarınıza biraz dikkat edin oh milletin canını yakarım çıkıp zengin olsun diyen arkadaş senden hiç bir yol olmaz oturduğun yerden atıp tutmak kolay buna emin kimse cezaevine girip çıkıp zengin olmanın peşinde değil senin gibi bedava yasamayoruz serefsizlerin hakketigi cezayı verdiğimiz için girip cezaevinde hayatımızı feda ediyoruz sen neyini feda ettin elindeki telefonu vermessin bedava. Konuşma internet kabadayılığı çıktı pardon klavye delikanlıları neyse senin gibi gereksiz biri icin bu kadar yazı yazdım millet hakkınızı helal edin .

  28. Şu konusmalarınıza biraz dikkat edin oh milletin canını yakarım çıkıp zengin olsun diyen arkadaş senden hiç bir yol olmaz oturduğun yerden atıp tutmak kolay buna emin kimse cezaevine girip çıkıp zengin olmanın peşinde değil senin gibi bedava yasamayoruz serefsizlerin hakketigi cezayı verdiğimiz için girip cezaevinde hayatımızı feda ediyoruz sen neyini feda ettin elindeki telefonu vermessin bedava. Konuşma internet kabadayılığı çıktı pardon klavye delikanlıları neyse senin gibi gereksiz biri icin bu kadar yazı yazdım millet hakkınızı helal edin .

  29. Şu konusmalarınıza biraz dikkat edin oh milletin canını yakarım çıkıp zengin olsun diyen arkadaş senden hiç bir yol olmaz oturduğun yerden atıp tutmak kolay buna emin kimse cezaevine girip çıkıp zengin olmanın peşinde değil senin gibi bedava yasamayoruz serefsizlerin hakketigi cezayı verdiğimiz için girip cezaevinde hayatımızı feda ediyoruz sen neyini feda ettin elindeki telefonu vermessin bedava. Konuşma internet kabadayılığı çıktı pardon klavye delikanlıları neyse senin gibi gereksiz biri icin bu kadar yazı yazdım millet hakkınızı helal edin .

  30. eski hukumluyun 10 yil oldu ceza evinden cikali market acabilirmiyim krediyle dukkanim var kendimin

  31. Eski hükümlüyüm şarküteri açmak istiyorum selamlar

  32. Eski hükümlüyüm şarküteri açmak istiyorum selamlar

  33. Engelliyim işyeri açmak istiyorum Erzurum'da ışyeri

  34. Engelliyim işyeri açmak istiyorum Erzurum'da ışyeri

  35. Erzurum'da yaşıyorum Engelliyim hem simit imalatı ve kafe yeri açmak istiyorum

  36. Erzurum'da yaşıyorum Engelliyim hem simit imalatı ve kafe yeri açmak istiyorum

  37. Erzurum'da yaşıyorum Engelliyim hem simit imalatı ve kafe yeri açmak istiyorum

  38. Erzurum'da yaşıyorum Engelliyim hem simit imalatı ve kafe yeri açmak istiyorum

  39. Erzurum'da yaşıyorum Engelliyim hem simit imalatı ve kafe yeri açmak istiyorum

  40. Erzurum'da yaşıyorum Engelliyim hem simit imalatı ve kafe yeri açmak istiyorum engelli oranımyüzde47

  41. Erzurum'da yaşıyorum Engelliyim hem simit imalatı ve kafe yeri açmak istiyorum engelli oranımyüzde47

  42. Engelliyim hem imalat hemde kafe ikisi bir arada işyeri

  43. %60 engelliyim,hibe alabilirmiyim,yalnız emekli maaşım var,alabilirmiyim??not:işten çıkmak zorunda kaldım..

  44. Öncelikle herkeze selam ben engin kara 98 'den bu zamana 15 sene ceza bitirdim fakat hibe olan 50 bin için iş kura başvurma yerine denetimliye başvurmam söylendi burdaki yazıya göre iş iş kurumu vs yere başvurmam gerekiyormuş yapmalıyım bilgi alabilirmiyim şimdi den tesekur ederim Allah'a emanet olun

  45. Sevgili Beyefendi / Hanımefendi,
    Ben ESSEL FINANCE, saygın, meşru ve akredite bir borç verdim. Maddi yardıma ihtiyacı olan bireysel ve işbirliği organlarına borç veriyorum. Kötü bir krediniz var mı veya faturaları ödemek için paraya mı ihtiyacınız var? Herhangi bir nedenden ötürü bir krediye veya fonlamaya ihtiyacınız var mı? Bu ortamı kullanmak istiyorum, size düşük faiz oranlı kredi vermekten memnuniyet duyacağım için güvenilir faydalanıcı yardım yaptığımı bildirmek için. Sunulan hizmet şunları içerir:

    Yeniden Finans
    Mucit kredileri
    Oto kredisi
    Taşıt kredisi
    Borç konsolidasyonu
    Ticari krediler
    Kişisel krediler
    Ve dahası

    Lütfen ilgileniyorsanız, hangi yanıtı dolduracağınıza, kredi başvuru formunu doldurmanız için size bir geri bildirimde bulunun (sosyal güvenlik ve kredi kontrolü yok,% 100 garantili). Size hizmet vermeme izin veriyorum. e-posta yoluyla bizimle iletişime geçebilirsiniz:

    Size hizmet vermeme izin vermeyi dört gözle bekliyorum …

    İletişim bilgileri.
    E-posta: contact.esselgroup@gmail.com
    NELER APP: +918792793265
    MR ABBOTT PARK