Ekonomi

İŞKUR'dan annelere 2 bin 420 TL maaş! İŞKUR İş Başı Eğitim Programı başvurular nasıl yapılır?

Annelerin ekonomik yönden rahatlamaları için İŞKUR’da pek çok iş olanakları bulunuyor. Bu konuda da işsizliğin önüne geçilmesi ve kadın istihdamının arttırılması için en büyük desteği Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) veriyor. İŞKUR’un işbaşı eğitim programı kapsamında annelere günlük 77 lira 70 kuruş TL cep harçlığı ve 400 TL çocuk bakım desteği veriliyor. Söz konusu programa katılan anneler hem İş tecrübesi kazanıyor hem de ek gelir elde ediyor.

İŞKUR BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Günlük 77 lira 70 kuruş TL ödeme;

İşsiz çocuklu annelerin Sanayi sektöründeki meslekler de düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılmaları durumunda İŞKUR tarafından kendilerine günlük 77 lira 70 kuruş ödeme yapılıyor. Söz konusu İŞKUR’un programlarına katılıp hem İş tecrübesi kazanan hem de cep harçlığı alan kadınların elde edeceği kazanç 26 gün üzerinden hesaplanıyor. Yani 1 aylık program sonunda işsiz annelere 2 bin 20 lira ödeme alıyor.

400 TL çocuk bakım parası;

Sanayi sektöründeki işbaşı eğitim programına katılan annelere cep harçlığının yanı sıra 2 ile 5 yaş arası çocukları için program boyunca aylık 400 lira bakım desteği veriliyor. Örneğin imalat Sanayi’nde düzenlenen işbaşı eğitim programına katılan bir anne, 2019 yılında 6 ay boyunca aylık 2 bin 20 TL harçlık ve 400 TL bakım desteği olmak üzere toplam 2 bin 420 lira alabilecek.

İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI

işsizlerin Mesleki yeterliliklerini geliştirmelerini ve tecrübe edinmelerini sağlamayı amaçlayan işbaşı eğitim programları çalışanların işgücü piyasasında kendilerini tanıtmaları açısından da önemli bir fırsat sağlıyor. İşbaşı eğitim programı bilişim ve imalat sektörlerindeki iş yeri ve mesleklerde 6 ay diğer sektörlerde 3 ay kadar uygulanıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK

Bu imkandan yararlanmak için annelerin Sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmaları gerekiyor. Başvuru için çocuklara ait nüfus cüzdanıyla Kreş ve Gündüz Bakımevi faturası ve istenilen belgeler ile birlikte kurs programı düzenleyen çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne (İŞKUR) veya hizmet merkezlerine müracaat edilecek.

Bir Yorum

  1. Slmlar meslek lisesi 98 çıkışlıyım 39 yaşındayım hasta kayıt kabul bilgisayar op bilgisayarlı muhasebe Sertifikaları mevcut bende acil çalışmak ıstiyorum.iş kurda kaydım var

  2. Slmlar meslek lisesi 98 çıkışlıyım 39 yaşındayım hasta kayıt kabul bilgisayar op bilgisayarlı muhasebe Sertifikaları mevcut bende acil çalışmak ıstiyorum.iş kurda kaydım var 05415370812