Ekonomi

İşsiz Gençlere 10 Bin TL Destek ve İş Garantili Meslek Kursu Projesi Ne Zaman Başlayacak?

Türkiye’nin en büyük sorunlarının başında gelen işsizlik konusunda önemli bir proje hazırlanmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından hazırlanan bu projeyle talep edilen meslek gruplarında personel açığının giderilmesi amaçlanmıştı. 

Bu kapsamda işverenlerin talep ettiği meslek gruplarında personel yetiştirilmiş olacak hemde yeni istihdam sağlanacak. Peki  Çalışma Bakanlığı ile İŞKUR tarafından yürütüleceği açıklanan bu proje ne zaman başlayacak? İşte detaylar,

GENÇLERE 10 BİN TL DESTEK VE MESLEK KURSU PROJESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni adıyla Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı hazırladığı bir proje ile hem işsizlik sorunun hemde aranılan meslek gruplarında ki personel ihtiyacını gidermeyi amaçladı. Gençlere yönelik gerçekleştirilecek proje kapsamında, iş garantili eğitim, günlük harçlık ve eğitim desteği verilecek. 

Bu kapsamda açılacak kurslara katılmak isteyen adaylara devlet 10 bin TL eğitim desteği sağlayacak. 8 ay sürecek eğitimler sonrasında ise talep edilen meslek gruplarından eğitim almış adaylar hemen iş başı yapabilecekler. Ayrıca başta bilişim sektörü olmak üzere geleceğe yönelik meslek gruplarından olacağı açıklanan bu kurslara katılan adaylara günlük cep harçlığı da verilecek. 

PROJE NE ZAMAN HAYATA GEÇİRİLECEK?

Eski Çalışma Bakanı Sarıeroğlu konuya dair yapmış olduğu açıklamasında söz konusu projenin Temmuz ayında başlayacağını ilan etmişti. Ancak Haziran ayında hükümet sisteminin değişmesi ve yeni kabinenin açıklanmasıyla bu süreç ertelenmişti. 10 bin TL eğitim desteği, iş garantili mesleki kurs ve cep harçlığı uygulaması kapsamında Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılacak açıklamaları ve kursa dair yaşanacak gelişmeler ilan edildiğinde sizlere anlık olarak aktaracağız.

Kamupersoneli.net – ANKARA