Ekonomi

İşsiz Gençlere Günlük 75 TL Veriliyor ! Kimler Yararlanabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 2018 yılı istihdam teşviklerini açıkladılar. Bu istihdam teşvikleri ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylaması ile torba tasarıda yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İstihdam teşvikleri kapsamında Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan işbaşı eğitim programları dahilinde işsiz gençlere günlük 75 TL cep harçlığı veriliyor. Cep harçlığı hakkında tüm detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz.

54 DESTEK 75 TL OLDU

Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bilişim ve dijitalleşme alanlarında işbaşı eğitimi alan 18-29 yaşlarındaki gençlere 2017 yılında 54 TL destek verildiğini ifade etmişti ve bu destek 2018 yılında bazı bölümler için 75 TL oldu. Bu konu ile ilgili olarak Bakan Sarıeroğlu açıklamalarında “1 senden, 1 benden diye yeni bir teşvik uygulamasına başlıyoruz. Gençlerimizin daha güçlü şekilde buralarda yer alması için ilk defa bütün maaşını sigorta primleri ve vergileri dahil olmak üzere İŞKUR’dan karşılamaya başlayacağız.” demişti.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Peki günlük 75 TL cep harçlığından kimler yararlanabilir? Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama meslek alanlarında işbaşı eğitim programı düzenlenecek. Bu programlar kapsamında işbaşı eğitim programına katılan ve işe başlayan gençlere günlük 75 TL cep harçlığı veriliyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Güzel miş ama kontenjan hiç boş olmuyor ki kayıt olamıyoz