Ekonomi

İşsiz Vatandaşlara İŞKUR'dan Günlük 54 TL Müjdesi !

İŞKUR tarafından işsizlikle savaş kapsamında projelerini hayata geçiriyor. İŞKUR İş Başı Eğitim Programı kapsamında işsiz vatandaşları hem meslek sahibi edindiriyor hem de günlük 54 TL kazanmalarına olanak sağlıyor.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün bu uygulaması Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı ve firmalar tarafından istihdama destek kapsamında büyük ölçüde talep gördü.

Böylelikle işe yerleştirilen personelin maaşı devlet tarafından ödeniyor ve meslek sahibi edindiriliyor. İŞKUR’un bu uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşlar nasıl başvuru yapacaklarını ve prosedürleri öğrenmek için araştırmalarına başladır. Kamupersoneli.net olarak İşbaşı Eğitim Programının detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

BAŞVURU ŞARTLARI

“Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak, Emekli olmamak, – Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma,

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler” şartlarına hazi olan adaylar Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen İşbaşı Eğitim Programlarına katılabilirler.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI DETAYLARI VE BAŞVURULARI

Ayrıca adaylar İşbaşı Eğitim Programı başvurularının nasıl yapılacağını da araştırıyorlar. Adaylr İşbaşı Eğitim Programı başvurularını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirler.

Ayrıca Türkiye İş Kurumu tarafından hayata geçirilen söz konusu program hakkında detayları öğrenmek için “https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3” web adresini ziyaret edebilirsiniz.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. Ben asgari ücretle çalışıyorum,hiç calismiyayim o zaman,nasıl olsa kurs bitiminde işde bulurlar