Ekonomi

İşsizlik maaşı ne zaman yatırılacak? İşsizlik maaşı Mayıs'ın kaçında ödenecek? Bayram öncesi işsizlik maaşı yatırılacak mı?

Ramazan Bayramı için emekli maaşlarının erken ödenmesi, gözleri işsizlik maaşlarına çevirdi. Hükümetin maaşları erkene çekmesinin ardından işsizlik maaşlarının ne zaman yatırılacağı merak edilmeye başlandı. Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılacak ödemelerle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.

ÖDEMELER ERKEN YAPILACAK

Kabine toplantısı sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödemelerin erken yapılacağını duyurdu. Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetmişti:

“Emeklilerimizin bu ayki maaş ödemelerini 15 Mayıs’tan itibaren hesaplarına yatırmaya başlayarak bayrama kadar bitireceğiz. Yüksek öğrenim öğrencilerimizin 6 Haziran’da yapılacak burs ve kredi ödemelerini, 19 Mayıs’tan başlatıp bayrama kadar tamamlayacağız. Aynı şekilde işsizlik ödemelerini de öne çektik”

İşsizlik maaşı ne zaman yatırılacak? İşsizlik maaşı Mayıs'ın kaçında ödenecek? Bayram öncesi işsizlik maaşı yatırılacak mı?

İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Binlerce kişinin merakla beklediği işsizlik maaşı ödemesinin Haziran ayından önce yatırılması bekleniyor. PTT şubelerinden yatırılan işsizlik maaşları her ayın 5’inde yatırılıyor. Bu ayda işsizlik maaşlarının bayram öncesinde yatırılması öngörülüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ödemelerin IBAN üzerinden yapılacağını ifade etmişti. İşsizlik maaşı alanların https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden bilgilerini güncellemesi gerekiyor.