Ekonomi

İşsizlik Maaşına Son Beş Yılda Rekor Başvuru Yapıldı

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın isteği doğrultusunda, İŞKUR tarafından işsizlik maaşı verileri açıklandı. Buna göre; Ankara’da, son 5 yılda İşkur tarafından ödenen işsizlik maaşına rekor sayıda başvuru yapıldı.

ANKARA’DA İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI ARTTI

İŞKUR verilerine göre; Başkent’te işsizlik maaşı başvuruları son beş yılda yüzde 205 oranında arttı. 2011 yılında 37 bin 378 olan işsizlik maaşı başvuru sayısı 76 bin 570 kişi artarak, 2016 yılında 113 bin 948’e ulaştı.

AYLİN NAZLIAKA KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

İŞKUR verilerini değerlendiren, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka: “Söz konusu veriler Ankara’da tarımın çöktüğü, sanayinin durduğu, turizmin zaten olmadığı yönündeki eleştirilerimizi doğrular niteliktedir. Başkent Ankara ülkemizin yönetim merkezi, dünyaya açılan penceresi olmalıdır. Üretemeyen ekonomi önce esnafı sonra da çalışanları vurdu. Bu olumsuz tablo bütün çarpıcılığı ile durumu ortaya koymaktadır.” ifadelerini kullandı.

ANKARA EKONOMİSİ İŞSİZLİK ÜRETMEYE BAŞLADI

Nazlıaka, Ankara ekonomisinin işsizlik üretmeye başladığını söylediği açıklamasında: “Başta Eximbank ve Halk Bankası Genel Müdürlükleri olmak üzere Ziraat ve Vakıfbank’ın Genel Müdürlük birimlerinin büyük bölümünün İstanbul’a taşınması iktidarın Ankara’ya ilişkin bakışını gösteren somut örneklerdir. Ankara ‘boş kente’ dönüştürülmüştür. Büyümeyen ve üretmeyen Ankara ekonomisi işsizlik üretmeye başlamıştır.” dedi.

İŞ BAŞVURULARI OLUMLU SONUÇLANIYOR

İŞKUR tarafından açıklanan rakamlara göre; Ankara’da 2016 yılında 227 bin 139 kişi iş başvurusunda bulunurken, bunlardan 59 bin 763’ü işe yerleşti. 2017 Ocak – Ağustos döneminde ise İş-Kur’a başvuranların sayısı 190 bin 299 olurken aralarından 45 bin 390’u iş sahibi oldu.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. i̇zmirde bu rekor geçilecek diye dusunuyorum istihdam oranı azaldı 5 aydır hergun iş ariyorum dahada bulamadım philip morristen gates e kadar girmedğim mülakat kalmadı ne kadarda onemliymiş bu meslek lisesi mezunu olmak çalışmak için yırtınıyoruz resmen ama ise alınıyoruz