Ekonomi

İşsizlik Maaşını Kimler Alabilir? (Başvurular Nasıl Yapılır?)

Devlet işinden çıkarılan vatandaşların mağdur olmamaları adına işsizlik maaşı ödemesi yapıyor. 

Bu ödemeyi ise belirli koşulları taşıyan vatandaşlar alıyor. Peki işsizlik maaşı almak için gerekli olan koşullar nelerdir? İşte detaylar,

İŞSİZLİK MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

İşsizlik maaşını alabilmek için en önemli şartlardan bir tanesi işten isteğiniz dışında çıkarılmış olmanız gerekiyor. İşsizlik maaşı alabilmek için çalıştığınız işyerinden kendi isteğinizin dışında yaşanan olaylara bağlı olması gerekiyor. İşyerinizi iflas etmesi gibi durumlar. 

İşsizlik maaşı uygulamasından yararlanmanız için ayrıca gerekli prim ve gün şartlarını da sağlamalısınız. Bu konuda yer alan şartlar ise şu şekilde; işsizlik maaşı almak isteyen bir vatandaşın çalıştığı yerden ayrılmadan önce 120 gün prim ödemesi ve son üç yıl içerisinde en az 600 gün işsizlik sigorta primlerinin de ödenmiş olması gerekiyor. 

Bu koşulları sağlayan vatandaşlara devlet on ay süreyle işsizlik maaşı ödemesinde bulunuyor. 

PEKİ İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Yukarıda yer alan başvuru koşullarını sağlayan vatandaşlar işten çıkarılmasının ardından 30 gün içerisinde başvuru yapması gerekiyor. Başvuru yapacak vatandaşlar başvurularını Türkiye İş Kurumu’na yapacaklar. Vatandaşlar başvurularını İşkur Genel Müdürlüklerine veya İşkur’un resmi internet sitesi üzerinden yapabilirler. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum