Ekonomi

İstanbul'da Acilen 20 Bin Personel Aranıyor ! 2500 TL Maaş Verilecek

İstanbul Oto Galericileri Oto Alım Satım Yıkama Yağlama Esnaf Odası Başkanı Kenan Taşlıdağ yaptığı açıklamalarında son yıllarda oto yıkama yağlama sektörüne ilginin giderek arttığını, araç sahiplerinin hem hijyen hem de güzel gözükmesi için geçmiş yıllara göre araçlarına daha fazla bakım yaptırdığını vurguladı.

Taşlıdağ açıklamalarının devamında İstanbul’da toplamda 6 bin civarında oto yıkama yağlamacı olduğunu belirterek bir oto yıkama yağlama işletmesinde en az 5 kişi olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Taşlıdağ, bu 5 kişiden birisi yıkama yağlama, birisi kurulama, birisi sabunlama, diğeri de iç temizlik yaptığını bunun sürekli dönüşümle devam ettiğini ifade ederek çalışan sayısının ortalamada 8-10 olabildiğini hatta 20’ye kadar yükselebildiğini vurguladı.

Şu anda minimum sayı ile çalışıldığı düşünülse en az 30 bin kişiyi istihdam ettiklerini belirten Taşlıdağ, daha çok sayıda elemana ihtiyaç olduğunu eleman eksikliği nedeniyle birçok işletmenin yabancı işçi çalıştırdığını vurguladı.

ACİLEN 20 BİN ELEMAN ARANIYOR

Aylık 2 bin 500 TL maaş verildiğini ifade eden Taşlıdağ, acilen 20 bin elemana ihtiyaç olduğunu belirterek “Bakın ara eleman vesaire demiyorum. Bu konuda hiçbir bilgisi olmayan, çalışacak elemana ihtiyacımız var. Şu anda 20 bin kişi başvursa hemen çalıştırmaya başlarız. Bu sayı yaz mevsiminde artar bile” dedi.

Oto yıkama yağlama sektöründe işlerin yolunda gittiğini, birçok işletmenin gece bile çalıştığını ifade eden Taşlıdağ, işsizlere oto yıkama yağlama işletmelerine başvurmaları çağrısında bulunarak “Şu anda günlük 8 saat çalışarak 2 bin liraya yakın direkt maaşla işe alabiliriz.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA