Ekonomi

İstanbul Ticaret Odası Milli Uçak Projesine destek verdi

Milli uçak projesini yürüten havacılık şirketi TRJet, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile niyet mektubu imzaladı. İTO bu kapsamda Türkiye’nin ilk yerli uçağının dünya pazarında yer bulması için tüm imkanlarıyla destek verecek.

TRJet’ten yapılan açıklamaya göre şirket, İngiltere’deki Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda İTO’yla bir niyet mektubuna imza attı.

Niyet mektubu, Mayıs 2015’te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Sierra Nevada Corporation (SNC) arasında imzalanan 50 uçaklık ilk parti siparişi içeren mutabakat anlaşmasının ardından projenin en yeni halkası olarak öne çıkıyor.

İTO Başkanı Çağlar, niyet mektubuna ilişkin değerlendirmesinde, “Yurt içindeki direkt uçuşların artması, kuşkusuz, bölgesel ticarete ivme kazandıracaktır. Ülke menfaatleri söz konusu olduğu zaman üzerine düşen görevi daima yerine getiren bir kurum olarak projeye destek olmaktan gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgiye göre İTO, Türkiye’nin ilk yerli uçağının dünya pazarında yer bulması için tüm imkanlarıyla destek verecek.

Kamupersoneli.net | AA