Ekonomi

İstanbul Yeni Havalimanı Kapsamında 120 Bin Personel Alınacak !

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında İstanbul yeni havalimanı açılışı gerçekleştirildi. Söz konusu açılış ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. 

120 BİN KİŞİ GÖREV YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Havalimanının açılışında çeşitli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında 120 bin kişilik istihdamın sağlanacağını belirtti. 

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında “Dolayısıyla önümüzdeki 10 yıl boyunca bu havalimanımız büyümeye devam edecektir. Kendi enerjisini üreten, çevreci, tabiat dostu ve engelsiz bir proje olan havalimanımızdaki hizmetler için 120 bin kişi görev yapacaktır. Havalimanımızdaki her birim uluslararası standartların üzerinde son teknolojiye sahip şekilde tasarlanmış ve inşa edilmiştir. Şehir merkezine karayolu, raylı sistem ve deniz yoluyla alternatifli ulaşım imkanları sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Havalimanı için personel alımları İGA üzerinden alınacaktır. İGA, İstanbul Havalimanı’nın inşasını üstlenen ve inşasının tamamlanmasından 25 yıl süre ile işletme hakkına sahip olan firmadır. Ayrıca İGA, birden fazla inşaat ve havayolu işletme şirketinin kurduğu konsorsuyum ortaklığı şeklinde bir firmanın adıdır. 

İstanbul Havalimanı için personel alımları İGA İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü aracılığı ile yayımlanmaktadır. Personel alımlarının hangi pozisyonda olacağı ve kaç kişinin alınacağı İGA tarafından belirlenecektir. Ayrıca personel ihtiyacı İnsan Kaynaklarının yanı sıra İŞKUR üzerinden sağlanacaktır.

KAMUPERSONELİ.NET