Ekonomi

İstifa Edenlerde İşsizlik Maaşı Alabilecek

İşsizlik maaşı alanların maaşlarında ve işsizlik maaşının ödenmesiyle ilgili durumlarda düzenlemeye gidiliyor.

Hükümetin seçim vaatlerinden biri olan asgari ücretin 2016 itibariyle 1300 lira olması ve yine hükümet tarafından 720 bin taşeron işçinin kadroya alınması vaadinin yerine gelmesi ( konuyla ilgili sitemizde bir çok içerik bulunmaktadır. Taşeron işçiler söz konusu kadronun yetersiz olduğunu ve haklarından vazgeçmeleri gerektiğini dile getiriyor) sonrasında işsizlik maaşıyla ilgili herhangi bir düzenlemenin olup olmadığı tartışılıyordu ki, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) son yapılan genel kurul toplantısında işsizlik maaşı ödemelerinde bazı düzenlemelere gidilmesi kararı aldı.

İstifa Eden İşsizlik Maaşı Alabilir Mi?

Yapılacak düzenleme sonrasında işsizlik maaşından yararlanabilme koşullarının kolaylaştırılacağı , işsizlik sigortasından faydalanabilmek için 120 gün olan prim ödeme zorunluluğunun 30 güne indirileceği , sadece kendi kusuru dışında işten çıkarılan çalışana değil ayrılan çalışana da , 600 gün işsizlik ödeneği ödenmesi şartının 100 güne indirilmesiyle ilgili çalışmalar İŞKUR tarafında devam ediyor.

İşsizlik Maaşı Nasıl Hesaplanıyor?

Bilindiği üzere işsizlik maaşı miktarı sigortalı çalışanın son 4 ay içerisinde sigorta primine esas kazanç olarak yansıyan miktar üzerinden hesaplanıyor. İşsizlik ödeneği almanın kolaylaştırılmasıyla beraber yıl başından itibaren 658 lirayla 1316 lira arasında değişen işsizlik maaşı ödeneğinin miktarının da zaman içerisinde kademe kademe yükseltilmesi formülü üzerindeki çalışmalar da devam ediyor.

İşsizlik Bir Meslek Haline Gelmeyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan alınan haberlere göre işsizlik maaşı alma durumunun vatandaş içerisinde bir meslek haline gelmemesi için gerekli alt yapı ve çalışmalarında sürdüğü belirtildi.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Ben iki senedir bir firmadayım benim maaşım neyse obankayayatırılıyor ben kendim istifa edersem işsizlikmaasi alabilirmiyim net cevap bekliyoru

  2. Ben uzman cavusum sozlesmem fesih edildi işsizlik maasi alamazmiyim?