Ekonomi

İzmir Aliağa Belediyesi'nde İşten Çıkarılan İşçilerin "İşimizi Geri Verin" Eylemi 65'inci Gününe Girdi!

İzmir’in Aliağa Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin “işimizi geri verin” eylemi 65’inci gününde devam ediyor. Aliağa Belediyesinin binası önüne gelen işçi ve ailelerinin katıldığı eylemde işçiler haklarını dile geitrdi.

Eylem hakkında basın açıklamasını okuyan Aliağa Belediyesi işyeri temsilcisi Doğanşah Aydın;

“Haksız hukuksuz bir şekilde işten çıkarılmamızın üzerinden iki ay geçti. Bu iki ay bizim açımızdan hiç de kolay bir süreç olmadı.

Bir yandan hak ettiğimiz ücretlerimizin yatırılmaması nedeniyle ekonomik zorluklar ile mücadele ederken diğer yandan da hakkımızda çıkarılan “Bankamatik çalışanları idi, müsteşar maaşı alıyorlardı” gibi bizi Aliağa kamuoyunda itibarsızlaştıracak bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için mücadele ettik.

Şunu gördük ki Aliağa esnafı, pazarcısı, ev hanımı, öğrencisi, Tüpraş, Petkim çalışanları, Demir-Çelik Fabrikası çalışanı, Liman çalışanı, sosyal konutlarda, Yalı Mahallesi’nde ikamet eden herkes ve o ikametgah kağıdını onlara veren muhtarına kadar bize yapılan bu haksızlığa isyan ediyor” ifadelerini kullandı.

İzmir Aliağa Belediyesi'nde İşten Çıkarılan İşçilerin "İşimizi Geri Verin" Eylemi 65'inci Gününe Girdi!

İşçilerin başlattığı imza kampanyası ile imzalarını Aliağa belediye başkanı Serkan Acar’a, devletin ilgili kurumlarına, siyasal partilere, Cumhurbaşkanlığı’na göndereceklerini ifade etti. Bu konuda açıklama yapan Aydın;

“Belediye başkanı seçimden hemen önce ‘Yüksekköy’de Hasan Amca’nın sobasına atacak bir odunu yok ise vebali bendedir,

Fatma Teyze hastaneye gidemiyorsa vebali bendedir’ diyerek toplumsal sorumluluğu olan bir belediye başkanlığı yapacağını söylemiştir.

Oysa seçimden hemen sonra, bırakın Yüksekköy’deki Hasan Amca’yı, belediyeye engelli kadrosu ile girip tekerlekli sandalyeye mahkum bir şekilde çalışan Hüseyin’i ve abisi Mehmet’i, eşini yıllar önce kaybetmiş ve evinin geçimini tek başına belediyede temizlik işleri yaparak hayata tutunmaya çalışan Hatice’yi işten çıkarmıştır.’dedi.

Aydın; “Şimdi Hüseyin ve Hatice’nin vebali kimdedir?” dedi ve devamında, “Bizler yıllarca aldığı maaşın hakkını vererek çalışan belediye emekçileri olarak çok zor bir şey istemiyoruz. İşimizi geri verin ve kurtulun bu vebalden” dedi.