Ekonomi

İzmir'de Taşerondan Kadroya Geçen İşçilere 1080 TL Zam Yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ şirketi ile işyerinde örgütlü DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasında toplu iş sözleşmesi imzalanarak taşerondan kadroya geçen işçilere 1080 TL zam yapıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer iki günde imzaladığı toplu iş sözleşmesi ile gündeme oturdu. Geçen gün İZENERJİ şirketinde imzalanan toplu iş sözleşmesine şirket büyesinde çalışan 800 taşeronadan geçen işçiyi de dahil etti. 

Bilindiği gibi yıllık zamları %4+4 şeklinde düzenlenen ve 696 sayılı KHK ile belediye şirketleri ve 4D sürekli işçi kadrosuna geçen işçiler enasyon farkı dahi almıyorlar. Yüksek Hakem Kurulu (YHK) toplu iş sözleşmesi taşerondan şirket işçiliği ve sürekli işçi kadrosuna geçen yaklaşık 900 bin işçiyi 2020 yılı sonuna kadar bağlıyor.

KADROYA GEÇEN İŞÇİLERE 920 TL İLE 1080 TL ARASINDA ZAM

Belediye şirketlerindeki başkanlar tarafından taşerondan kadroya geçen işçileri TİS’den yararlanabilmeleri için farklı formüller geliştiriliyor. Ancak 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerden TİS’den yararlandırılamayanlar oldu.

İzmir’de imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında her işçiye ortalama 920 TL ile 1080 TL arsında zam yapıldı. Ayrıca işçilerin ikramiyeleri de arttı.

Diğer KHK’lı taşerondan kadroya geçen işçiler için bir formül üzerinde çalıştıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Sözleşmede yer almayan diğer KHK mağdur arkadaşlarımız mağduriyetini giderebilmek için, Meclis toplantımızda gündeme getireceğiz”

Bir Yorum

  1. 696 KHK LI İŞÇİLER KAMUDA ENFLASYON FARKI ALAMAYAN TEK GRUPTUR.. İŞÇİLERE ACİLEN GERİYE DÖNÜK OLARAK 2018 YILI ENFLASYON FARKLARI VERİLMELİDİR.. BİZLER ÜVEY EVLATMIYIZ ?? 12 MİLYON EMEKLİYE VAR.. 3,5 MİLYON MEMURA VAR.. 200 BİN GERÇEK İŞÇİLERE VAR 696 KHK LILARA YOK NEDEN ??

  2. abi helal olsun bızlerin malatyada maaşlarımız duşurüldu suç bizim her seçimde ak partiye rekor oy veriyoruz bundan sonra kellemiz gitse vermeyiz elimizden ancak bu geliyor sendıkalarındanda istıfa ettik