• Haberler
  • Ekonomi
  • Kaçak doğalgaz kullananlara uyarı! Ciddi maddi cezalar geliyor!

Kaçak doğalgaz kullananlara uyarı! Ciddi maddi cezalar geliyor!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, 81 il ve 550 yerleşim yerinde doğalgaz kullanım sağlandığı bilgisinin aktardı.Arslan daha sonra konuşmasında doğalgaz hizmetinin sunulduğu doğu bölgelerinde kaçak doğalgaz kullanımında

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, 81 il ve 550 yerleşim yerinde doğalgaz kullanım sağlandığı bilgisinin aktardı. Arslan daha sonra konuşmasında doğalgaz hizmetinin sunulduğu doğu bölgelerinde kaçak doğalgaz kullanımında çok sayıda artışının olduğunu belirterek, “Özellikle sayaçlara yapılan müdahalelerle eksik ölçüme sebebiyet verildiği görülüyor. Vatandaşlarımızı buradan uyarmak istiyorum. Sayaca müdahale edilerek kaçak doğalgaz kullanımı gibi durumlar maalesef vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor." şeklinde konuştu.

“Kaçak gaz kullanımına teşvik ediliyor.”

Yaptığımız incelemelerde özellikle tesisat firmalarında mevcut veya eski çalışanların vatandaşları kaçak gaz kullanımına teşvik ettiğini görüyoruz." ifadesini kullanan Arslan, bu kişiler hakkında gerekli yasal süreçleri başlattıklarını bildirdi. Arslan, vatandaşlara, "Bu tür sahtekarlıklara kesinlikle inanmayın, bu tür tekliflere inanan vatandaşlarımız ciddi maddi cezalara muhatap olabilirler." uyarısında bulundu.

Arslan, ayrıca yapılan izinsiz kazılarda doğalgaz hatlarına zarar verildiğine dikkati çekerek, valilik ve belediyeleri kazı çalışmaları öncesinde doğalgaz dağıtım şirketleriyle iletişime geçmeye çağırdı.

1,8 milyon kişi doğalgaz kullanıyor

Bu yıl itibarıyla 66,9 milyon vatandaşın gaz kullanabildiğini bildiren Arslan, "2020-2022 yatırım programı kapsamında yaklaşık 2 milyar lira yatırımla 100 yeni yerleşim yerine daha doğalgaz arzı sağlanması için çalışmalarımıza başladık. Bu, yaklaşık 1,8 milyon vatandaşımızın daha doğalgaz kullanım imkanına kavuşması anlamına geliyor. Sektör olarak geçtiğimiz 5 yılda şebeke ve abone sayısı açısından her yıl ortalama yüzde 8'lik bir büyüme trendimiz var"

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme