Ekonomi

Kadınlara 400 TL Çocuk Bakım Desteği Projesi Seçimlerden Önce Başlayacak Mı?

2017 yılının başından itibaren başlayan teşvik projeleri ile işsizlik sorunu çözülmeye çalışılıyor. Bu konuda ciddi adımlar atan devlet söz konusu destek projeleri ile istihdam yaratmayı ve işsizlik sorunun çözülmesini amaçlıyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yapmış olduğu bir açıklama ile bu desteklere bir yenisinin ekleneceğini açıklamıştı. Bakan Sarıeroğlu yeni istihdam projesiyle ilgili olarak yapmış olduğu konuşmasında, bu desteğin amacının kadınların aktif iş gücü hayatına katılmalarını amaçlamak olduğunu söylemişti. 

Peki kadınlara yönelik hazırlanan bu istihdam teşviki ne zaman başlayacak? İşte detaylar,

KADINLARA 400 TL BAKIM PARASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yeni destek projesi ile alakalı olarak yaptığı açıklamalarında kadın istihdamının önemine değinmiş ve bu konuda önemli çalışmaların olduğunu çizerek yeni bir teşvik planı üzerinde çalıştıklarını belirtmişti. Hazırlanan yeni projeye göre, kadınlara iş hayatında yer almaları karşılığında 400 TL çocuk bakım parası desteği verileceğini söylemiş ve bu desteğin 2-5 yaş arasında ki çocuklar için geçerli olacağını açıklamıştı.

Söz konusu yeni teşvik planına ilişkin detayları kadınların iş hayatında yer almaları konulu konferansta açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu konuya dair ”Biz kadınların üretimde daha çok yer almasını istiyoruz, yönetim kademelerinde, karar mekanizmalarında daha çok yer almalarını istiyoruz. İş başı eğitim kurslarına katılan kadınların 2-5 yaş arasındaki çocukları için 400 TL bakım desteği vereceğiz” demişti. 

PEKİ UYGULAMA SEÇİMLERDEN ÖNCE BAŞLAYACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından duyurulan ve vatandaşlar tarafından oldukça ilgiyle karşılanan destek projesinin başlama tarihi oldukça merak ediliyor. Konuya dair yapılan ilk açıklamada uygulamanın mecliste görüşüldüğü açıklanmış ama ne zaman hayata geçirileceğine dair bilgi verilmemişti. Ancak Çalışma Bakanı Sarıeroğlu’nun kadın istihdamına ilişkin açıklamalarına bakılarak uygulamanın kısa bir süre içerisinde başlayacağı öngörülüyor. Konuya dair yetkililerden bir açıklama geldiği zaman siz okuyucularımızla anlık olarak paylaşacağız. 

Kamupersoneli.net – ANKARA