Ekonomi

Kadınlara 400 TL Çocuk Bakım Desteği Projesi Yeni Dönemde Devam Edecek Mi?

Hatırlanacağı üzere 2017 yılının başından itibaren başlayan teşvik projeleri ile işsizlik sorunu çözülmeye çalışılıyor. Bu konuda önemli adımlar atan Çalışma Bakanlığı ayrıca kadınların da istihdam da yer almaları adına kadınlara özel bazı teşvik programları devreye sokmuşlardı. 

Bu kapsamda uygulamaya girmesi beklenen teşviklerden birisi de kadınlara iş başı eğitim kurslarına katılmaları halinde verilecek olan 400 TL projesi. Peki söz konusu uygulama yeni dönemde de devam edecek mi?

KADINLARA 400 TL ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ DEVAM EDECEK Mİ?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu seçimlerden önce yapmış olduğu konuşmasında kadın istihdamının önemine vurgu yapmış ve bu konuda çok iyi bir teşvik uygulamasının devreye gireceğini bildirmişti. Eski Bakan Sarıeroğlu konuya dair açıklamasında ise ”Biz kadınların üretimde daha çok yer almasını istiyoruz, yönetim kademelerinde, karar mekanizmalarında daha çok yer almalarını istiyoruz. İş başı eğitim kurslarına katılan kadınların 2-5 yaş arasındaki çocukları için 400 TL bakım desteği vereceğiz” ifadelerini kullanmıştı. 

Ancak erken seçim kararı alınmasının ardından Nisan ayında uygulamaya girecek olan proje Temmuz ayına ertelenmişti. Temmuz ayının girmesiyle bazı yerlerde denenmeye başlayan projenin yeni kabinenin açıklanmasının ardından devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. 

PROJE DEVAM EDECEK Mİ?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Jülide Sarıeroğlu’nun yerine Zehra Zümrüt Selçuk, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı görevine getirilmişti. Bu görev değişikliğinin ardından akıllara gelen sorulardan birisi de henüz uygulamaya geçmemiş projelerin devam edip etmeyeceği konusu. Kamupersoneli.net ailesi olarak bu konuda ki görüşmelerimiz, kadınlara 400 TL destek uygulaması ve diğer açıklanan projelerin devam edeceği yönünde. Konuya dair yeni Bakan Zehra Zümrüt Selçuk veya başka bir yetkiliden açıklama gelirse sizlerle paylaşacağız. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber