Ekonomi

Kadınlara 400 TL Çocuk Yardım Desteği Uygulamasından Kimler Faydalanabilir?

Kadın istihdamının artırılması adına çok sayıda proje yürürlüğe girdi ve girmeye hazırlanıyor. Bu projelerden biriside çalışma hayatı içinde yer almak isteyen kadınlara sağlanan çocuk bakımı destek parası. 

Bu kapsamda bazı şehirlerde denenmeye başlayan projeye dair detayları sizlere aktarıyoruz. 

KADINLARA 400 TL ÇOCUK DESTEĞİ

Bir önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu çalışma hayatı içinde kadınların yer alması kapsamında bir projeye imza atmıştı. Söz konusu proje ile kadınlara iş başı eğitim kurslarına katılmaları halinde çocuk yardımı için 400 TL verilmesi. Bu proje  ile 2 ve 5 yaş arasında çocuğu bulunan kadınlar İşkur tarafından verilen iş başı eğitim kurslarına katılmaları helinde her ay 400 TL çocuk bakımı desteği alacaklar. Konuya dair yapılan açıklamada ise ”Biz kadınların üretimde daha çok yer almasını istiyoruz, yönetim kademelerinde, karar mekanizmalarında daha çok yer almalarını istiyoruz. İş başı eğitim kurslarına katılan kadınların 2-5 yaş arasındaki çocukları için 400 TL bakım desteği vereceğiz” ifadeleri kamuoyu ile paylaşılmıştı. 

Çalışma hayatında kadın istihdamının artırılmasına ilişkin başlatılan proje bazı şehirlerde Temmuz ayı içerisinde uygulamaya girdi. Bu süre zarfı içinde Çalışma Bakanlığı’nın diğer bakanlıklarla birleştirilmesi ve Jülide Sarıeroğlu’nun görevi Zehra Zümrüt Selçuk’a devretmesiyle projenin devam edip etmeyeceği sorusunu akıllara getirmişti. Ancak tahminler bu projenin devam edeceği yönünde. Uygulamanın sizin şehrinizde veya ilçenizde olup olmadığını İşkur’dan öğrenebilirsiniz.

Kamupersoneli.net – ANKARA