Ekonomi

Kadro Alan Taşeron İşçilere Ne Kadar Zam Yapılacak ? İşte Ek Zam Gelişmesi

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım esnaf gezisinde taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler için önemli açıklamalarda bulunmuştu.

ZAM MÜJDESİ GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yılıdırım seçim çalışmalarında İstanbul’da bir takım ziyaretlerde bulundu. Yıldırım’ın ziyareti esnasında bir kadın tarafından ‘Eski taşeronlar kadroya geçti ama hiç bir değişiklik olmadı?’ sorusu soruldu. Bu soru üzerine taşeronlar hakkında açıklama yapan Binali Yıldırım bazı konularda sinyal yaktı. Binali Yıldırım açıklamalarında kadro alan taşeron işçilere ek zam yapılması konusunda sinyal verdi.

Binali Yıldırım söz konusu açıklamasında “Enasyon farkını alacaklar” ifadelerine yer verdi. Taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler 2020 yılı sonlarına kadar YHK toplu iş sözleşmesi gereği 6’şar aylık dilimlerde bilindiği gibi 4+4 zam alıyorlar. Kadro alan taşeron işçiler yıllık ortalama yüzde 8 zam aldılar.

Ancak ek zam hakkında net kararı Bakanlık verecek. Konu ile ilgili olarak Bakanlık tarafından bir açıklama yapılmadı. Bu konuda bir gelişme olduğunda veya bir açıklama yapıldığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Bir Yorum

  1. Belediyedekilere varmı yoksa seçimden sonra hepsi unutulu oy alana kadar şimdiye kadar ne verdiniz

  2. Keşke taşeron sistemi kalkmasaydı zam nekadar olcak düşünürken şimdi acaba asgarî ücretin altına düşer mi maaş diye düşünür olduk

  3. Enflasyon farkı şart herkez aldı bize4% nedir ya şaka gibi 1000tl zarardayız

  4. Sadece laf var icraat lazım icraat herkes boş boş konusuyor

  5. Asgari ucretin fazlasini alanlar nolcak ..adaletli olun..herkesin hakkini verin

  6. milyonlarca üniversite mezunu insan varken, kurâ ile işçi al. 2500 maaş, 3 ayda 1 tediye, enflasyon ver..! milyonlar üniversiteyi boşa mı okudu? size oy moy yok birdaha..

  7. İnşAllah Alırlar Yazık Adamların emekleri ziyan oluyor

  8. Yapsalardı önceden yılbaşında zam yaparlardı. Belediyeye geçen taşeron işçiler bin pişman.

  9. Kadro alamayipta isteyenlerin durumunu begenmeyenleri yapanlari Allah islah etsin insAllah