Ekonomi

Kalkınma Bakanı Elvan: Ekonomimiz Gücünü Koruyor

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı söz konusu açıklamada; “Uygulama alınan istihdam teşviklerinin etkileriyle beraber 2018 yılının ekonomimizin istihdam geliştirme kapatisine güçlü şekilde etmi etmesini ve bu etkiyi devam ettirmesini bekliyoruz” dedi.

İşsizlik oranlarının 2018 yılı Ocak ayında geçen yılın Ocak ayına göre 2.2 puan azalma yaşadığını ifade ederek 10.8’lik pay oranında gerçeklik kazandığını ifade etti. Mevsimsel düzeltmeler ve bu konuda verilere göre işsizlik oranlarının son iki ay içerisinde tek hanede sabitlenerek yüzde 9.9’luk seviyede duraksadığını belirtti.

İŞGÜCÜNE KATILIM

Bakan Elvan işgücüne katılım oranlarına yönelik olarak yaptığı açıklamada; “İşgücüne katılım oranları 2018 yılında da artış yaşamaya devam etmektedir. Geçen yılın aynı dönemine göre işgücüne katılım sağlanması oranları 0.6 puan yükseltmiş ve 52.1’lik bir paya çıkmıştır.

Özellikle kadınların iş güücne katılım oranlarında yaşanan artış hızlı şekilde ilerlemeye devam etmektedir.

Son dönem içerisinde gözlenen yüksek işgücü katılım oranları ise yüksek bir oranda ilave istihdamın sağlanması adına ekonomide yaşanan canlılığın istihdam oluşturma kapasiteisinin ve beklentilerinin olumlu olarak devam ettiğini göstermiştir” ifadelerini kullandı.

EKONOMİMİZ GÜCÜNÜ KORUYOR

Bakan Elvan Türkiye ekonomisine yönelik olarak yaptığı açıklamada;

“2017 yılında yaşanan güçlü büyümemizin sağlıklı şekilde ilerlediğini biliyoruz. Ekonomimiz bölge içerisinde ve dünya genelinde patlak veren  jeopolitik risklere karşı ve dış kaynak algı operasyonlarına aldırış etmeden yoluna son hız devam ediyordur” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA