Ekonomi

Kamu bankasından sevindiren haber! 60 ay vadeli 6 ay geri ödemesiz kredisi! 0,49 faiz oranı..

Ziraat Bankası yapmış olduğu açıklamasında 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 ay taksitli düşük faizli taşıt kredisini kullanıcılarına sundu. Koronavirüs salgını kapsamında normalleşme süreci içerisinde ekonomik anlamda vatandaşların sıkıntı yaşamaması ve daha kolay araç alabilmesi için 0,49 faiz oranlarıyla taşıt kredisi sunuyor. Detaylar haberimizde

AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamada vatandaşlara 1. el sıfır ve 2. el araç için destek kredisi verileceğini şu sözlerle duyurdu:

“Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize 1.El-Sıfır Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi, İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilerimize 2.El Taşıt Destek Kredisi sunmaktayız”

Kamu bankasından sevindiren haber! 60 ay vadeli 6 ay geri ödemesiz kredisi! 0,49 faiz oranı..

TAŞIT KREDİSİ ÖZELLİKLERİ

Ziraat Bankası’nın yayınladığı kredinin özelliklerine göre 60 aya varan vade miktarının olduğu belirtilerek, kredinin özellikleri şu şekilde ifade edildi:

  • 0 km ve en fazla 5 yaşındaki taşıtlar için kullandırılabilir.
  • 60 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.
  • Ruhsatında hususi olarak kaydedilmesi kaydıyla hafif ticari araçların (minibüs, kamyonet, pick-up) alımını finanse etmek amacıyla kullandırılabilir.
  • Araç rehni, teminat olarak alınır. Bankamız lehine rehin tesis edilir. Gerekli görüldüğü takdirde ek teminat istenebilir.
  • Bankamız, bireysel kredi kullanan müşterilerine hayat sigortası ve kasko* ürünlerini sunmaktadır.

Kamu bankasından sevindiren haber! 60 ay vadeli 6 ay geri ödemesiz kredisi! 0,49 faiz oranı..

SIFIR ARAÇ KREDİSİ

Sıfır araç alacaklar için berkitilen faiz miktarı 0.49 ila 0,64 arasında. Ziraat Bankası, vatandaşlarına vereceği yeni taşıt kredisine göre, azami 6 aya kadar ödemesiz döneminde olacağın ifade etti. Örnek vermek gerekirse 50 bin TL tutarlı, 36 ay vadeli, aylık 0,64 oranlı kredinin yıllık maliyet oranı % 10,0082 olarak belirtildi.

İKİNCİ EL ARAÇ KREDİSİ

Banka sadece sıfır araç alacaklara değil, aynı zamanda ikinci el taşıt alacaklar için de yeni kredi kampanyasını devreye sundu. %0,82 faiz oranlı ve 6 ay geri ödemesiz toplam da 60 ay vadeli taşıt kredisinde verilecek olan üst limit 150 Bin TL olarak açıklandı. Bu kredi kapsamında 7 yaşına kadar olan araçlar için desteğin geçerli olduğu ifade edildi.