Ekonomi

Kamu işçilerine Ocak ikramiyesi! Yarın hesaba yatırılıyor: Ne kadar maaş alacaklar?

500 bin kamu işçisini ilgilendiren 2020 Ocak ayı ikramiyelerinde karar, Resmi gazete’de yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla belirlenen takvime göre tüm kamu işçileri ve taşeronlar yılda iki kez ikramiye alacak. Yılın ilk yarısında ödenecek olan ikramiyeler yarın hesaba yatırılacak. diğer yarısını ise 22 Mayıs’ta teslim alacak. 26 günlük ödemeler ise 13’er gün olmak üzere iki taksitle işçilere veriliyor. Böylelikle işçilere verilen ikramiye toplamda 4 taksitle verilmiş oluyor.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan kararda tarihler belirtildikten sonra ikinci maddede şu hükümler yer aldı: “Söz konusu işçilerden maden işletmelerinin münhasıran yer altı işlerinde çalışanlarına 2020 yılında, aynı Kanunun 2’nci maddesine göre ayrıca yapılacak ilave tediyenin tamamının 23/12/2020 tarihinde ödenmesine karar verilmiştir.”

Kamu işçilerine Ocak ikramiyesi! Yarın hesaba yatırılıyor: Ne kadar maaş alacaklar?

SGK primi ile gelir ve damga vergisi kesintisi yapılıyor!

Asgari ücretle çalışan bir işçi 2020 yılında 52 gün üzerinden net 3 bin 646 lira ikramiye alacak. Böylece en düşük brüt ikramiye 5 bin 101 lira 20 kuruş olacak. Bunun da 13 günlük tutarı yani 911,73 lirası bu ay yatırılacak.