Ekonomi

Kamu Sen'den Memurlara Ek Zam Talebi !

Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci memurlara zam hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Önder Kahveci yaptığı açıklamalarında memurların ek zamma hakkı olduğunu vurgulandı.

EK ZAM AÇIKLAMASI

Konu ile ilgili olarak Önder Kahveci açıklamalarında “Mesele, memurun meselesi olunca sesleri çıkmıyor. Ama, konu andımıza gelince sesleri çıkıyor. 3 maymunu oynuyorlar” ifadelerine yer verdi.

Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı açıklamalarında memurlara ek zam hakkında kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti. Kahveci bu konuda açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Enflasyon ve yükselen kur nedeniyle, kamu çalışanlarının muhatap olduğu alanlarda zamlar meydana geldi. Ek zam, kamu çalışanlarının anasının ak sütü gibi helaldir. Keşke, enflasyon düşük çıksa, bu ülke hepimizin ama, her geçen ay yüksek enflasyon ile birlikte kamu çalışanları mağdur oluyor.

Ek zam hemen verilmelidir. Hatta Kasım ayı ile birlikte ek zam verilmesine başlanmalıdır. Ek zam ile birlikte çarşı ve pazar hareketlilik kazanacaktır. Toplumun büyük kısmı ihtiyaçlarını erteliyor. Enflasyona dayalı bir ücret politikasını kabul etmiyoruz. Refah payına dayalı bir ‘Zam’ yapılması gerektiğini düşünüyoruz”