Ekonomi

Kamupersoneli.net Duyurdu! 7 Bin 500 TL Maaş İle Personel Alımı Başvurularında İzdiham Oluştu

Katar havayolları tarafından duyurulan kabin ekibi personeli alımı için binlerce insan mülakat için sabahın erken saatlerinde kuyruk oluşturdu.

Kamupersoneli.net olarak haberini ziyaretçilerimizle paylaştığımız haberde ise; Katar Havayolları’na 7 bin 500 TL maaş ile personel alımı yapılacağını belirtmiştik.

Bu detaylardan sonra İstanbul’da Crowne Plaza’da alınmaya başlayan söz konusu başvurularda izdiham meydana geldi.

Gün boyunca otelde ypğun kalabalık hissedildi. İstanbul dışında da başvuru için pek çok insanın katılım sağladığı görüldü.

Yoğun başvuruların yapılması sebebiyle bir otelin salonu mülakata girecek olan adaylar için ayrıldı. Pek çok kişi kendilerine sıra gelmeyeceğini belirtti ve salondan ayrıldılar.

Öyle ki beklenilenin üzerinde başvuru yapılması ve uzun kuyruklar oluşması nedeniyle mülakatlar görevliler tarafından gruplar halinde alındı. Uzun saatlerce bekeyerek kendini şanslı hisseden adayların maaş konusunda net bir açıklama yapmadıklarını belirtmesi dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye’de havayolu şirketlerinde görevli olan uçak kabin personellerininde başvurulara yoğun ilgi göstrerildiği görüldü.

Ayrıca söz konusu alımlarda en az 21 yaşında olmak ve tercih olarak en az lise mezunu adayların başvurularının incelemeye alınacağı belirtildi.

Diğer yandan adaylardan İngilizce yazıp konuşma şartı aranırken adayların 6 aylık deneme süresi sonunda Katar Havayolları’nda vergisiz (1500 euro)7 bin 500 TL’yi geçen maaşlarla çalışma şansı elde edeceği belirtildi. Gelen bir detaya göre ise uçuş saatinin fazlalılığına göre maaşların o yönde artış yaşacağı ifade edildi.

Başvuruları kabu edilen adayların Doha’da yaşayacağı geniş gövdeli uçaklarda sorumlu olmaları durumunda ise maaşlarının 15 bin tl’ye kadar çıkabileceği ifade edildi.

Personellere ayrıca uçuş tazminatları, konaklama bedeli ile beraber harcırahlar ve görev için ulaşımlarda olduğu gibi pek çok paketin karşılanacağı ifade edildi.

Katar havayolları personel alımında başvurusu kabul edilenlere Doha’da ortak kullanımlı eşyalı daire tahsis edecek.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum