Ekonomi

Kapıcıların Pirim Borçlarında da Yapılandırma Yapılabilecek

Kredi kartı borçlarında ve kredi kartlarında yapılandırma yönetmeliği, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Borcu olan herkes, yapılandırmanın kendisini de ilgilendirip ilgilendirmediğini merak ediyor.

Yapılandırmada apartman sakinlerini ilgilendiren düzenlemeler de var. Düzenleme, birikmiş kapıcı borçlarını içeriyor. Düzenlemeye göre, kapıcı birim borçları için bireysel başvuru yapılabilecek.

Kapıcı çalıştıran apartmanlarla işyerlerinin SGK borçlarına ilişkin yapılandırma yapılması mümkün. Kapıcı çalıştıran apartmanların kat malikleri, kapıcı pirim borçları için bireysel başvuru yapma hakkına sahip. Apartman sakinlerinin tamamı tarafından yapılan başvuruda, borcun hepsi yapılandırılabilecek. Kat maliklerinin bireysel başvuru yapması durumunda ise kendi hisselerine düşen borcu yapılandırabilecekler.

Adi ortaklıkların olduğu pirim borçlarında ise, ortaklardan her biri borcun tamamından sorumlu olduğu için, borcun tamamını yapılandırabilecek. 

İşyerini devreden işyeri sahipleri yapılandırma borcunda bulunduğu takdirde, işyeri devredilmeden önceki süreci kaplayan borçlar yapılandırılabilecek.

Kamupersoneli.net