Ekonomi

KDV düştü! İndirim haberleri gelmeye başladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün gece sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak KDV’nin düşürüldüğünü ifade etti. “Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var” diyen Bakan, KDV indirimini duyurdu.

CAN SUYU NİTELİĞİ TAŞIYOR

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Genel Başkanı olan Ramazan Bingöl, verilen kararın tüm sektöre hayırlı olmasını dilediğini belirterek, “Bu iyileşme sektörümüz için can suyu niteliği taşıyor” dedi.

Bingöl, açıklamasının devamında restoranlar KDV indirimleri ile yüzde 7’lik indirim yapacaklarını belirterek,”Bu indirimimiz sayesinde cirolarımızda yüzde 20-30 aralığında artış bekliyoruz. İki milyon insanın istihdam edildiği, yıllık yaklaşık 140 milyar liralık bir hacme ulaşan sektörümüze bu zorlu süreçte son derece önemli bir destek sağlandı” ifadesini kullandı.

GÜÇLÜ FİRMALAR ORTAYA ÇIKACAK

Gastronomi Turizm Derneği Üyesi Ahmet Sait Tütünci ise, KDV oranının yüzde 1’e düştürülmesinin önemli bir gelişme olduğun belirterek, bunun sektör içerisinde canlandırıcı bir etkisinin olacağını burguladı. Tütinci, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“KDV indirimiyle sektörümüzde kaliteli ürün kullanımıyla rekabetin üst seviyeye taşınacak, güçlü rakipler sayesinde yeni güçlü firmalar ortaya çıkabilecektir. Nihayetinde kaliteden ödün vermeyen firmaların ürünleri ön plana çıkacak ve kayıtdışı üretimin de önü kesilmiş olacaktır”