Ekonomi

KHK İle Kadroya Geçen Taşeron İşçilere (4/D) Asgari Ücret Enflasyon Farkı Ve Tediye Ödemesi Yapılacak

Taşeron şirketlerden kadroya geçen işçilere verilecek olan tediye tarihlerinin daha önce açıklandığı biliniyor.

Ancak kadroya geçen taşeron işçilere ikramiyelerinin ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte Kadroya geçen taşeronlara verilecek bayram ikramiyesi detayları.

4/D İŞÇİLERE HARÇLIK VERİLECEK

Taşeron işçilere ikramiye ilave tediye ikinci ödemesinin Ramazan Bayramı öncesinde yapılacağı açıklandı.

Bunun yanı sıra 4/D’li kadrolu sürekli işçilere verilecek bayram öncesi tutarı ise 75 Türk Lirası olarak açıklandı.

Bu sayede yapılacak olan iki ödemede işçilere büyük kolaylık sağlayacak.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANMIŞTI

6772 sayılı Kanun kapsamına dahil olan kurumlarda görev yapan işçilere 2019 yılına ait ilave tediye ödemelerinin ilk ödemesi 31 Ocak 2019 tarihinde yapılmıştı.

Ayrıca 2 Nisan 2018 tarihinde taşeron şirketler tarafından genel idarelerde kadroya geçiş yapan 4/D’li sürekli işçiler ise ilave tediyelerden yaralanabilirken belediye şirketlerine geçen işçiler bu ödemelerden yararlanamamakta.

İKİNCİ TEDİYE 31 MAYIS’TA ÖDENECEK

İlave tediye ödemesinin diğer yarısı ise 31 Mayıs 2019 tarihinde ödenecek. Ayrıca Ramazan Bayramı ise 3 Haziran 2019 tarihinde Salı günü başlayacak.

Kamu işçileri bu sayede bayram öncesi ilave tediye ödemesinden yararlanabilecekler.

ENFLASYON ZAMMI DETAYLARI

Sayıları yaklaşık 200 bini bulan kamu işçileri de yıllık verilen zam oranları enflasyonun altında kalırsa enflasyon farkını alabiliyorlar. Kamuda ve yerel yönetimlerde çalışan yaklaşık 900 bin taşeron işçi, nisan ayında kadroya alındı. Kadroya alma işlemleri 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde gerçekleştirildi. Söz konusu KHK’de, kadroya alınan işçilerin ücretlerinin, taşeronda iken imzalanmış toplu sözleşmedeki ücret tutarından fazla olamayacağı öngörüldü.

Yüksek Hakem Kurulu’nun aldığı karara göre ise kamudaki taşeron işçilere 2020 ekim; yerel yönetimlerdeki taşeron işçilere de 2020 haziran ayına kadar her 6 ayda bir yüzde 4 oranında zam yapılacak.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, asgari ücret artışını taşeron işçilere yansıtıp yansıtmayacaklarını soran belediyelere iki farklı görüş verdi. İlk görüş yazısında, kadroya alınan taşeron işçilerin 1 Ocak 2018 tarihindeki çıplak ücretlerinin esas alınacağı, asgari ücretle olan bağlarının koptuğu kaydedildi.

İkinci görüş yazısında ise sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilerin ücretlerinin kadroya alınırken işçiyle idare arasında imzalanan iş sözleşmesine göre belirlenmesi gerektiği belirtildi.

.

Bir Yorum

  1. 75 liranın yarısıyla bayramlık kıyafet alırız 3 kilişik ailemin hepsine. Kalan paraylada bir ziyafet çekeriz off deymeyin keyfimize

  2. Kardeşim tediye alanların maşaları belediye çalışanlarından az biz tediye aldığımız halde maaşımız size ulaşmıyor. Asıl bize enflasyon farkı vermeleri gerek. Siz o farkı da 600 lira civarı aldınız.

  3. Belediyelere enflasyon farkı ve 52 günlük ikramiye istiyoruz

  4. 75 TL den vergi de kesiyorlar elimize 50 veya 55 TL geçecek bozdur bozdur harcarız

  5. Tediyeler 31 mayısta yatıyor onu biliyorum ama enflasyon farkı zor

  6. Belediyede çalışan arkadaşlar madem 52 günlük tediye ve kadroya geçmek istiyorsunuz yer değişelim biz belediyenin daha çok verdiğini hesapladik ama şunu unutmayın kadrolu ve belediye çalışanları kardeştir burda yenilen bir hak varsa iki tarafindir zaten siz asıl antrikotu 2 tly yiyenlerden hesap sorun

  7. Belediyede çalışan arkadaşlar madem 52 günlük tediye ve kadroya geçmek istiyorsunuz yer değişelim biz belediyenin daha çok verdiğini hesapladik ama şunu unutmayın kadrolu ve belediye çalışanları kardeştir burda yenilen bir hak varsa iki tarafindir zaten siz asıl antrikotu 2 tly yiyenlerden hesap sorun

  8. Belediyede çalışan arkadaşlar madem 52 günlük tediye ve kadroya geçmek istiyorsunuz yer değişelim biz belediyenin daha çok verdiğini hesapladik ama şunu unutmayın kadrolu ve belediye çalışanları kardeştir burda yenilen bir hak varsa iki tarafindir zaten siz asıl antrikotu 2 tly yiyenlerden hesap sorun

  9. Belediyede çalışan arkadaşlar madem 52 günlük tediye ve kadroya geçmek istiyorsunuz yer değişelim biz belediyenin daha çok verdiğini hesapladik ama şunu unutmayın kadrolu ve belediye çalışanları kardeştir burda yenilen bir hak varsa iki tarafindir zaten siz asıl antrikotu 2 tly yiyenlerden hesap sorun