Ekonomi

Kıdem Tazminatı Fonu'nun Detayları Belli Olmaya Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu ESMEDYA’yı ziyaret ederek kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında Kıdem Tazminatı Fonu’nun detayları hakkında çeşitli bilgiler aktardı.

KDEM TAZMİNATI FONU 

Star’ın haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kıdem tazminatı fonu’nun Anayasa değişikliği referandumundan önce yapılmayacağını açıkladı. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu şu açıklamalarda bulundu;

“Eğer biz bunu başarırsak bize 41 kere Maşallah diyecekler. Söz konusu fonun kurulması kesinlikle mecburi. Çünkü çalışanların yüzde 75’i kıdem hakkından yararlanamıyor. Bizim sistemimiz hakkaniyetli. Mevcut sistem sürdürülebilir bir sistem değildir. Sendikalı olan ve güvendeyim diyen yüzde 25’lik kesiminde sıkıntıları bulunuyor. Söz konusu kişilerin çalıştıkları firmalar iflas edebilir. ” dedi. 

Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Kıdem Tazminatı Fonu’nu Anayasa değişikliği referandumundan sonra çıkaracaklarını ifade etti. Bakan Müezzinoğlu, amacımız çalışanın alın terinin korunması dedi. Müezzinoğlu, sistemin gönüllü olacağına da dikkat çekerek ” Bazı sendikalarımız işçinin hakları konusunda biz güçlüyüz diyor. Tamam işçi kendini güvenli hissediyorsa orada kalsın. Ama yarın işe yeni girenler üç gün de çalışsa tazminatları söz konusu fon’da birikecek. İşverene kıdem tazminatı fonu’na aktarım süresi verilecek. İsteyen işveren para aktaracak, isteyen eski sistemle devam edecek. Ancak bu uygulama yeni girenler için zorunlu olacak.” dedi.

Kamupersoneli.net | ANKARA