Ekonomi

Kilometre Sıfırlamaları PTT HGS Uygulaması ile 5 TL Karşılığında Öğrenilebilecek

İkinci el araçların muayene tarihi ve kilometresine ilişkin bilgilerin sorgulanmasında değişiklik yapıldı. Bundan sonra ikinci el araçların kilometresini PTT’nin HGS ve PTTBank mobil uygulamaları aracılığı ile öğrenilebilecek.

‘Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair Protokol’ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile PTT AŞ arasında imzalandı. 

Mobil Uygulama ile Anında Öğrenilebilecek

İmzalanan protokol kapsamında ikinci el araçların muayene tarihi ve kilometrelerine ilişkin bilgiler, PTT’nin HGS ve PTTBank mobil uygulamaları aracılığıyla anında öğrenilebilecek.

5 Lira Karşılığında Bilgi Alınacak

Söz konusu uygulama ile araçların muayenesi sırasında sisteme girilen kilometreleri, en güvenilir ve doğru bir şekilde öğrenilebilecek. Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce PTT ile paylaşılacak verilere, kurumun mobil uygulamalarına plaka veya şase numarası girilerek 5 lira bedelle bakılabilecek. 

PTTBank müşterisi olmayanlar ise söz konusu bilgilere, üyelik zorunluluğu olmadan HGS uygulamasından ulaşabilecek. Söz konusu bu uygulamayla ikinci el araç satışlarında kilometre sıfırlanması konusunda yaşanan mağduriyetin önüne geçilecek.

Kilometre Sıfırlamaya Son

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Sekreteri Niyazi Berktaş, söz konusu duruma ilişkin şikayetlerin giderek çoğaldığını belirterek, bazı ikinci el araç satıcılarının kilometreyi sıfırlayarak, daha düşük kilometreli aracı yüksek fiyata sattıklarını, durumun fark edilmesi üzerine açılan davaların da uzun sürdüğünü aktardı.

İkinci el araçlarda TRAMER sorgusuyla hasar kaydının öğrenilebildiğini belirten Niyazi Berktaş, PTT AŞ tarafından sunulacak hizmetle artık araçların gerçek kilometrelerinin de öğrenilebileceğini ve böylece kandırılmaların önüne geçileceğini aktardı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Aracimin km cok fazla ama bakimli. Degismeyeni yok gibi ama orjinal parcalar takildi hep. Tabiki yuksek fiyat isterim. DEGISENI YOK diye arac alanlar ömru bitmis parcalar tek tek elinde kalacaktir, yani o arac gözumde hurdadir