Ekonomi

Kimler İŞKUR Günlük 54 TL Destek Başvurusu Yapabilir?

İstihdam seferberliği kapsamında İŞKUR da işsizlikle savaş kapsamında projelerini hayata geçiriyor. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işsizlere günlük 54 TL veriyor ve meslek sahibi olmalarını sağlıyor. 

İŞKUR’un bu uygulaması ile nitelikli personel bulmakta zorluk çeken firmalar ve iş bulmakta zorluk çeken vatandaşların yüzü gülüyor. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe yerleştirilen personelin maaşı devlet tarafından ödeniyor. İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı kapsamında personel alımı yapıldığını birçok defa kamupersoneli.net olarak gündeme getirdik. Ancak adaylardan aldığımız geri bildirimlerde kimlerin bu programlara başvuru yapıp yapamadığı merak ediliyor. Adayların akıllarındaki soru işaretlerini gideriyoruz.

Türkiye İş Kurumu tarafından hayata geçirilen işbaşı eğitim programı projesinin süresi 3 aydır. Söz konusu proje işsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir programdır. İşbaşı eğitim programlarından yararlanmak isteyenlerden bazı şartların karşılanması talep ediliyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan İşbaşı Eğitim Programlarına “Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak, Emekli olmamak, – Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler” şartlarını karşılayan adaylar başvuru yapabilir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirsiniz. İşbaşı eğitim programları hakkında detaylı bilgi almak isteyen adalar “https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3” web adresini ziyaret edebilirler.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. İşkura gidince de internetten takip edin diyorlar. İnternette de alım yapıldıktan sonra yayınlanıyormuş.Yıllardır uygun bir iş bulamadım.

  2. işkura lise öğrencileride başvurabiliyormu acaba bilenler bilgilendirebilirlermi