Ekonomi

Kimler Kıdem Tazminatı Alabilir?

Kıdem tazminatının hangi koşullarda alınacağı çalışanların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Kıdem tazminatı nasıl alınır? Kimler tazminat alabilir? Çalışanların en çok merak ettiği soruların cevaplarını sizlerle paylaşıyoruz…

Bu kapsamda çalışanın kendi isteği ile işten çıkmaması gerekiyor. Fakat bazı durumlarda istifa eden çalışan da tazminat almaya hak kazanıyor. İşçinin çeşitli sebeplerle işyerinden ayrılırken işveren tarafından iş kanunu gereğince verilen tazminata kıdem tazminatı adı veriliyor. Kıdem tazminata aynı zamanda çalışanın sigortasıdır.

Kendi isteğiyle işten ayrılan çalışanın bazı şartlarda kıdem tazminatı alma hakkı doğuyor. Bu konu ile ilgili merak edilenleri paylaşıyoruz.

Askerlik ve Evlilik Durumunda Tazminat

Bir çalışanın kıdem tazminatı alabilmesi için bir iş yerinde en az 1 yıl çalışmış olması gerekiyor. İşçi eğer kendi isteği ile işten ayrılır ise bu tazminattan yararlanamıyor. Fakat çıkarılma durumu söz konusu ise kıdem tazminatından yararlanabiliyor. Askere gidecek olan ile evlendikten sonra 1 yıl içinde işinden ayrılan kadın, söz konusu kıdem tazminatından yararlanmaya hak kazanıyor.

Merak edilen bir diğer konu ise bir iş yerinde çok uzun süre çalışılıp istifa edilince kıdem tazminatının alınıp alınamayacağı oluyor. 15 yıl ve 3600 gün prim ödemesi gerçekleştiği zaman kıdem tazminatı alma hakkı doğuyor. Fakat bu durum bütün çalışanlar için geçerli değil. Bu kapsamda detaylar ise şu şekilde:

15 Yıl Sigorta ve 3600 Gün Prim

Posta’nın haberine göre, 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olup, 15 yıl sigorta süresi ve 3600 gün prim şartını tamamlayarak yaşın dolmasını bekleyenler, SGK’dan “Emeklilik hakkı elde etmiştir” yazısı alarak işverene teslim edip istifasını gerçekleştirir ise kıdem tazminatı alma hakkına sahip olunuyor.

Bu kapsamda 8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe başlamış olanlar için bu durum geçerli olmuyor.

İşyeri Taşınması Durumunda

Kıdem tazminatı alınabilmesi için gerekli koşullardan bir tanesi de çalışılan işyerinin taşınması durumudur. Çalışılan işyeri, bir belediye (büyükşehirlerde büyükşehir belediye) sınırını aşacak şekilde taşınırsa, işçi ile işveren arasında var olan hizmet sözleşmesinde aksi yazmıyorsa işçi yeni adrese gitmekle yükümlü değildir. 

Bu kapsamda da işveren işçilerine kıdem tazminatı ödemek zorundadır. Bu kapsamda tazminat alınması için 6 iş günü içerisinde başvuruda bulunulması gerekiyor.

Doğum Nedeniyle İşten Ayrılmalar İstifa Sayılıyor

İşten kendi isteği ile ayrılan işçilerin tazminat alma hakkı bulunmuyor. Bu kapsamda yasal düzenleme açısından hamilelik veya doğum nedeniyle işten ayrılmalar istifa olarak değerlendirildiğinden dolayı, bu nedenlerle işten ayrılan işçi tazminat haklarından vazgeçmiş olarak nitelendiriliyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA